Animale de companie potrivite pentru copii

Copiii adoră animalele. În timp ce unii iubesc pisicile, alții și-ar dori un cățeluș, iar alții – un acvariu cu pești. Astfel, părinții nu știu ce alegere să facă și de cele mai multe ori refuză să cumpere un animal de companie. Acestea însă sunt prieteni buni și chiar pot ajuta la dezvoltarea celor mici.

Iată ce animale de companie potrivite pentru copii poți să cumperi dacă și al tău micuț adoră necuvântătoarele!

Peștișori

Dacă nu ați mai avut până acum animale de companie, peștișorii sunt o alegere perfectă. La început, va trebui să înveți copilul cum să-i hrănească, dar mai apoi va fi din ce în ce mai ușor să aibă grijă de ei. Chiar dacă cel mic ar fi tentat să cumpărați peștișori aurii, aceştia sunt mai greu de îngrijit ca peştii luptători siamezi spre exemplu. Cei din urmă sunt adaptați pentru a supraviețui în izolare și nevoie de un acvariu cu cel puțin 4 litri de apă la temperaturi între 24 și 28 ° C. Pentru a face alegerea potrivită, vânzătorul din magazinul zoo vă va ghida și va oferi îndrumările necesare.

Broască țestoasă

O broască țestoasă, precum broasca țestoasă rusească, este un animal de companie ideal pentru copii. Aceasta este ușor de îngrijit, nu provoacă alergii şi poate trăi până la 50 de ani.

Rozătoare

Hamsterul sau porcușorul de guineea este foarte ușor de crescut. Aceștia nu au nevoie de mult spaţiu, iar îngrijirea lor este simplă, necesitând doar hrană, apă și schimbarea talajului. Hamsterii sunt solitari și nu au nevoie de pereche, însă pentru porcușorii de guineea este indicat să fie luați în pereche, pentru a nu se simți singuri.

Pisică

Unul dintre animalele preferate ale copiilor este pisica. Spre deosebire de pești sau rozătoare, aceasta necesită o îngrijire mai amănunțită. Este important să se facă regulat controale la veterinar, să fie imunizată și să nu provoace copilului alergii. Unele pisici sunt periculoase pentru copii. Vezi ÎN ACEST ARTICOL despre ce rase e vorba.

Câine

Dacă dispuneți de spațiu limitat, un câine e o alegere bună. Totuși, e bine să alegi cu grijă un viitor câine de companie, căci nu toate rasele sunt prietenoase cu micuții. Înainte de a adopta sau cumpăra un câine, asigură-te că este sociabil și se simte bine în preajma copiilor. Un câine trebuie plimbat des, iar acesta va fi un motiv în plus pentru ca cel mic să petreacă mai mult timp afară.

Papagal

Papagalul potrivit ca animal de companie este Budgie – o rasă care provine din Australia. Penajul colorat și coada lungă atrag atenția asupra lor. Fiind de dimensiuni mult mai mici decât un papagal clasic, aceștia sunt perfecți mai ales ca primele animale de companie într-o familie.

Înainte de a aduce un animăluț în preajma copilului, asigură-te că acesta este perfect sănătos, nu provoacă celui mic alergie și este absolut inofensiv.

sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.