Animale de companie periculoase pentru copii

În general, copiii adoră animalele de companie. Cu toate acestea, există unele animale care nu ar trebui să se afle în preajma copiilor. Unele dintre acestea sunt extrem de periculoase și pot face mult rău celor mici. Pe lângă faptul că pot apărea probleme de sănătate, unele animăluțe ar putea provoca leziuni copilului – mușcături, zgârieturi sau altele.

Iată ce animale de companie sunt periculoase pentru copii!

Anumite rase de câini

Unii câini sunt foarte iubitori și adoră copiii, pe când altele – mai greu de îmblânzit, de aceea nu ar fi bine să se afle în preajma celor mici. Astfel, într-o familie cu copii, nu sunt binevenite rasele: Akita, malamut de Alaska, ciobănesc australian, Bullmastiff, Chihuahua, Chow Chow, Ogarul cenușiu englez, Weimaraner, Husky siberian, Shih Tzu,Saint Bernard. Aceste rase de câini sunt prieteni bun cu maturii, însă nu și atunci când vine vorba de copii. Cei mai mulți câini rămân nemișcați când sunt provocați, însă dacă simt amenințare, chiar și prin joacă, vor ataca.

Unele rase de pisici

Ca și în cazul câinilor, unele rase de pisici nu sunt potrivite pentru copii. American Wirehair, Bengal Cat, Bombay Cat, Cymric, Egyptian Mau, Korat, Siameze, Scottish Fold, Singapura sunt doar câteva rase care au reticențe de a interacționa cu persoane necunoscute, ceea ce le face de multe ori agresive. De asemenea, unele dintre aceste pisici, pe măsură ce petreci mai mult timp cu ele, devin agresive, lucru care nu este binevenit în familiile cu copii.

Șerpi

Există familii care au șerpi ca animale de companie. Chiar dacă aceștia nu sunt otrăvitori, sunt totuși animale care pot face mult rău chiar și maturilor, nu doar celor mici. Astfel, un șarpe ar putea oricând încerca să-și sufoce stăpânul, de aceea nu este indicat să fie ținut în casă.

Păianjeni

Mulți fani ai animalelor exotice au în casă diverși păianjeni. Unul dintre cei mai populari este American Spider. Lungimea corpului său este de 7,5 cm, iar a picioarelor – 30 cm. El își urmărește prada pe pământ în pădurea tropicală. Se hrănește în principal insecte, șopârle, broaște și păsări. Un astfel de animal de companie poate trăi aproximativ 30 de ani. Cu toate acestea, nu este indicat într-o familie cu copii mici.

Broaște

Broaștele care pot fi considerate animale de companie exotice includ broaștele africane cu gheare, broaștele pitice cu gheare, broaștele cu burtă roșie (specia Bombina) și broaștele leopard. Totuși, dacă ai copii, acestea nu sunt potrivite ca animale de companie, căci sunt cel mai greu de îngrijit. În plus, pielea acestora trebuie atinsă numai cu mănuși umezite și nu cu mâinile goale.

Indiferent de animalul ales, acesta trebuie să fie văzut de medicul veterinar. Dacă medicul va da acordul, animăluțul poate fi adus în locuință. Însă dacă acesta consideră că nu este sigur pentru copil, ar fi bine să se evite contactul cu el.

sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.