Cum alegi vesela potrivită pentru copii

Odată cu începerea diversificării, copilul tău va avea nevoie de tacâmuri și de veselă potrivită pentru această etapă. De obicei, copiii au tendința de a se atașa de lucruri, de aceea e important să alegi din start farfurie, căniță și tacâmuri de calitate. Acesta vor fi folosite mult timp, motiv pentru care ar fi cazul să optezi pentru ceea ce crezi că va rezista.

Iată cum să alegi vesela potrivită pentru copii și de ce criterii să ții cont!

Cănița

Atunci când îți dorești să cumperi căniță pentru cel mic, trebuie să ai în vedere doi factori – să nu fie grea și să poată bea din ea cu ușurință. Există cănițe anticurgere, cu supapă, dar la început copilul nu va putea bea din ea. În același timp, din cănițele obișnuite curge mai multă apă decât e necesar. Există totuși o soluție – capacul de silicon, prin care copilul va putea bea atât cât are nevoie.

Farfurioara și bolul

De obicei, setul de veselă pentru copii include o farfurioară și un bol sau castron. Acestea trebuie să fie ușor de folosit și să nu se spargă repede. Pe piață există farfurii din plastic, însă dacă alegi un asemenea material, ai grijă să fie specificat că nu conține PVC, BPA – bisfenol A sau melamina. Ca alternative, există veselă din silicon, inox, sticlă sau bambus.

Tacâmuri

Lingurile și furculițele pentru copii sunt realizate din silicon sau cauciuc, astfel încât celui mic să-i fie ușor să le mânuiască. Unele dintre ele au senzori de temperatură și își schimbă culoarea atunci când mâncarea este prea fierbinte. La început, alege tacâmuri colorate, cu mânere ergonomice, pentru ca fiecare masă să fie servită cu interes și plăcere.

Important! Veselă din plastic ar trebui evitată, însă dacă optezi pentru aceasta (din motiv că este ușoară și are un preț mai mic), este bine să nu o speli în mașina de spălat vase și nici să nu o pui în cuptorul cu microunde. Cel mai bine e să folosești veselă și tacâmuri din sticlă, inox, bambus, silicon sau argint.

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.