De ce e bine să cumperi un animal de companie pentru copil

Animalele de companie pot fi adevărați prieteni pentru copii. Dacă în familie este adus patrupedul potrivit, acesta va avea numeroase beneficii pentru cel mic. Nu doar că îl va învăța să fie mai empatic și mai iubitor, dar l-ar putea ajuta să treacă mai ușor și peste unele probleme de sănătate!

Iată de ce e bine să cumperi un animal de companie pentru copil!

Animalele de companie îi ajută pe copii să fie mai responsabili

Atunci când au un animal de companie, copiii trebuie să-l hrănească, să le îngrijească, să-l scoată la plimbare și astfel devin mai responsabili. Prin intermediul animalului de companie, copiii pot învăța să aibă grijă de o altă ființă și să își asume niște responsabilități.

Animalele de companie unesc familia

O familie care are un animal de companie este mai unită și mai iubitoare. Un animal de companie este adesea în centrul activităților pe care familiile le fac împreună, ceea ce duce la mai multă armonie și distracție.

Animalele de companie au efecte antistres

Familiile care au animale de companie se pot relaxa mai ușor printr-o simplă joacă alături de acestea. Răspunsul câinilor și al altor animale la mângâieri și scărpinături eliberează în creierul uman anumiți hormoni pozitivi care combat hormonii responsabili pentru stres.

Animalele de companie ajută la învățare

A fost efectuat un studiu, în cadrul căruia mai mulți copii au fost rugați să citească în fața unui animal de companie, a unui prieten și a unui adult. Cercetătorii le-au monitorizat nivelul de stres și au descoperit că copiii erau cei mai relaxați în preajma animalului, nu a oamenilor. Astfel, s-a constatat că terapia cu câini pentru copiii care au dificultăți în a învăța, chiar funcționează.

Animalele de companie dezvoltă încrederea și curajul copiilor

Un animal de companie îmbunătățește foarte mult încrederea și curajul copiilor. S-a demonstrat că cei care cresc de mici alături de un câine sau o pisică, ajung adulți cu încredere de sine mare, mai puțin emotivi și capabili de a-și asuma riscuri.

Animalele de companie mențin copiii sănătoși

Studiile arată că deținerea unui animal de companie scade riscul unui copil de a dezvolta anumite alergii. De asemenea, a fost demonstrat că o expunere timpurie la animalele de companie poate reduce riscul unui copil de a dezvolta astm.

Animalele de companie oferă confort

În preajma unui animal de companie copiii se simt confortabil. Copiii care primesc sprijin de la însoțitorii lor animale au fost evaluați de părinți ca fiind mai puțin anxioși și retrași.

Dacă nu erai foarte convinsă să îi cumperi copilului tău un animal de companie, sperăm că beneficiile enumerate în acest articol să te ajute. Află din ACEST articol despre ce animale sunt periculoase, iar din ACESTA – care sunt cele mai indicate animale de companie.

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.