Cum să scapi de cearcăne. Remedii eficiente

Nimănui nu-i plac cearcănele! Acestea sunt inestetice și ne fac să arătăm obosite. În plus, cearcănele dau impresia unui stil de viață haotic și a unei persoane suferinde. Cearcănele pot apărea atât la femei, cât și la bărbați și copii, dar pot fi ameliorate cu ajutorul unor remedii, inclusiv naturiste.

De ce apar cearcănele?

Cearcănele apar din cauza congestiei venelor care drenează sângele de la nivelul ochilor spre nas. În urma congestiei, venele se umflă și devin mai mari și mai închise la culoare, apărând astfel niște cercuri negre inestetice în jurul ochilor – cearcănele.

Principalele motive ale apariției cearcănelor sunt oboseala și lipsa somnului, însă există și alte cauze, cum ar fi:

  • Genetica
  • Vârsta
  • Pigmentarea
  • Alergiile
  • Expunerea îndelungată la soare
  • Fumatul
  • Alcoolul

Remedii pentru tratarea cearcănelor

Chiar dacă cearcănele nu se tratează, apariția acestora poate fi prevenită, folosind mai multe remedii.

Consumă apă suficientă

Deshidratarea duce la apariția cearcănelor, de aceea este indicat să consumi doza necesară de apă, în special dimineața. Aceasta va ajuta și la eliminarea toxinelor.

Dormi suficient

Somnul face întotdeauna minuni. Un organism odihnit este un organism sănătos. În timpul somnului pielea se regenerează și este reglat nivelul de oxigen și nutrienți.

Fii atentă la ce mănânci

Dacă ești o persoană predispusă la cearcăne, fii atentă la dietă. Vei avea nevoie de alimente bogate în vitamina C, K și E. De asemenea, este indicat consumul regulat de spanac, portocale, broccoli, alune, pește, struguri, roșii, mango sau morcovi.

Protejează pielea din jurul ochilor

Pielea din jurul ochilor este extrem de sensibilă și subțire. Din acest motiv, nu sunt indicate demachierile care pot cauza traumatisme și ulterior, cearcăne. Frecarea prea tare a pielii poate cauza leziuni la nivelul vaselor de sânge, de aceea este recomandat să alegi produse de îngrijire blânde și să eviți demachierea riguroasă.

Folosește felii de castravete

Castravetele conține antioxidanți și vitamina C și K, atât e necesare organismului. Astfel, câteva felii de castravete, aplicate la nivelul ochilor, vor face minuni, căci vor reduce inflamațiile.

Creme cu vitamina C și K

Aceste două vitamine sunt o soluție eficientă de prevenire a apariției cearcănelor. Vitamina C este antioxidantă, iar vitamina K va îmbunătăți circulația sângelui și va repara celulele.

Fă masaj în zona ochilor

Masajul în zona ochilor stimulează circulația sângelui și tonifiază mușchii. Un astfel de masaj poți face chiar tu, acasă. Vezi în ACEST articol cum să faci corect masajul facial!

Urmând aceste sfaturi, nu doar că vei face cearcănele să dispară, dar și vei preveni apariția lor.

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.