Băuturi care pot fi consumate seara pentru un somn profund

Cu toții ne dorim un somn profund și odihnitor, însă după o zi zbuciumată, e mai dificil să ne bucurăm de el. Adaptarea unor obiceiuri ne pot ajuta în acest sens, dar există și unele băuturi naturale, care sunt remedii excelente pentru relaxare.

Iată ce băuturi pot fi consumate seara pentru un somn profund!

Ceai de mușețel

Cunoscut pentru proprietățile sale curative, ceaiul de mușețel este aliatul perfect în combaterea insomniei. O cană cu ceai cald de mușețel te va ajuta să ameliorezi nu doar problemele digestive, ci și tulburările ușoare ale somnului.

citește și: Specialiștii recomandă: Care este cea mai bună poziție de somn

Ceai de valeriană, floarea pasiunii și roiniță

Valeriana este una dintre cele mai puternice plante din punct de vedere al proprietăților sedative și anxiolitice. Combinată cu floarea pasiunii și roinița, te vor ajuta să combați insomnia și stresul.

Lapte cu miere

Cunoscut încă din cele mai vechi timpuri ca cel mai simplu remediu pentru un somn profund, laptele face minuni în acest sens. Combinat cu o linguriță de miere, va contribui la eliberarea de melatonină în creier și la stoparea orexinei (care te menține trează).

Lapte de ovăz și banană

O banană dată prin blender, amestecată cu un pahar de lapte de ovăz, îți va permite să dormi mai bine. Banana conține triptofan, care ajută la eliberarea unui nivel ridicat de serotonină și la un somn mai bun. Ovăzul, bogat în calciu, este un remediu excelent pentru odihnă.

citește și: 7 secrete care îți asigură un somn ușor

Lapte de migdale cu miere

O cană cu lapte călduț face minuni pentru somn, dar pentru că nu tuturor le place laptele de vacă, acesta poate fi înlocuit cu cel de migdale, care este la fel de sănătos. Migdalele sunt bogate în triptofan și magneziu, iar mierea stimulează producția de serotonină și te va ajuta să te bucuri de un somn mai profund.

Important! Aceste băuturi se consumă cu 30 de minute înainte de a merge la culcare!

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.