Ce trebuie să cunoaștem despre zilele când e lună plină

Luna plină este faza lunară care apare atunci când Luna văzută de pe Pământ apare complet luminată de Soare. Aceasta se întâmplă când Luna este în opoziție cu Soarele, adică Pământul se află aproximativ pe linia care unește Luna cu Soarele. Distanța în timp dintre două faze de lună plină durează 29 de zile, 12 ore și 44 de minute.

Cei mai mulți ani au douăsprezece luni pline, câte una în fiecare lună. Cu toate acestea, din când în când, un an are treisprezece luni pline. Când se întâmplă acest lucru, cel puțin una dintre lunile pline este numită Lună Albastră.

Ce trebuie să cunoaștem despre zilele când e Lună plină

În antichitate, oamenii credeau că, atunci când este Lună plină, omul se poate transforma în vârcolac.

Filosofii Aristotel și Pliniu cel Bătrân credeau că Luna plină afectează creierul și induce nebunia la persoanele susceptibile. Chiar dacă, din punct de vedere științific nu există nici o explicație cu referire la luna plină și somn, mulți cercetători au studiat comportamentul animalelor în timpul acestor nopți. Aceștia au observat că timp de trei nopți metabolismul se accelerează și nivelul de agresivitate crește.

Există voci care spun că forţa gravitaţională exercitată de lună modifică efectele gravitaţiei asupra glandelor şi organelor corpului uman, fapt care provoacă aceste nopți cu insomnie. De asemenea, specialiștii au monitorizat activitatea creierului în timpul somnului, descoperind că, în timpul Lunii pline, somnul este mai scurt și mai puțin profund.

Unele studii au dovedit că Luna plină afectează oamenii și animalele. Astfel, femeilor cu vârste cuprinse între 16 și 25 ani le poate fi afectat ciclul menstrual atunci când este Luna plină. Alte modificări aduse de Luna plină sunt stările umane care se schimbă brusc.

De asemenea, unii specialiști susțin că cele mai frecvente internări în spitalele de psihiatrie, accidentele rutiere, crimele sau sinuciderile se întâmplă atunci când este Lună plină, însă specialiștii în astronomie au făcut numeroase studii care declară nevalide aceste informații.

Ce să nu faci când e Lună plină

Una dintre superstiţiile despre Luna plină spune că în această perioadă trebuie să se evite cu orice preţ certurile, pentru că efectele unui conflict se pot simţi pe termen lung sau pentru toata viaţa.

Un obicei asiatic vechi interzice oamenilor bolnavi să privească Luna plină pentru că se poate prelungi durata bolii. În unele ţări europene, se spune că nu e bine să dormi sub cerul liber atunci când luna ajunge în faza maximă, pentru că are o influenţă negativă asupra somnului şi stării de sănătate, în general.

În SUA se spune că dacă te uiţi peste umărul drept şi vezi Luna Plină, este semn de noroc. Dacă vezi astrul nopţii pe partea stângă, te paşte un ghinion mare. Tot aici se crede că nu e bine să arăţi Luna cu degetul pentru că îţi poate atrage o săptămână de ghinion.

Ce e bine să faci când e Lună plină

În Feng Shui, energia dăruită de Luna plină este ideală pentru a te descotorosi de lucrurile care te împiedică dezvoltarea, indiferent dacă este vorba despre oameni, lucruri, conjuncturi, sau atitudini. Într-un astfel de context, este bine să faci ordine şi curăţenie, să alungi supărarea şi să îi ierţi pe oameni, să te laşi de fumat sau să pui capăt unei relaţii de cuplu sau de dragoste nefericite.

Se crede că nopțile cu lună plină reprezintă un bun prilej de a face planuri de îmbogățire, iar dorințele legate de bani vor fi mai ușor îndeplinite.

Luna plină este perfectă pentru slujbele de sănătate. La poporul român, există obiceiul să se meargă la biserică cu toată familia pentru ca preotul să le citească și să le atingă creștetul. Astfel cei mici cresc luminați și cu dorință de carte.

Indiferent de fazele lunii, bucură-te de lumina acesteia și lasă binele să intre în inima și casa ta!

sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.