Idei practice pentru decorarea locuinței

Odată cu venirea primăverii, apare și dorința de schimbare. Pentru multe femei schimbarea începe cu o coafură nouă sau… cu o redecorare a locuinței. Este momentul potrivit pentru a aduce o nouă energie în casă și pentru mici schimbări, cu efect major. Nu ai nevoie de prea multe lucruri, decât de un pic de imaginație, răbdare și timp pentru a duce la final ceea ce ți-ai propus

Iată câteva idei practice pentru decorarea locuinței!

Sfaturi utile de care să ții cont

Înainte de a începe orice decorare, ține cont de aspectele practice, cum ar fi spațiul pe care-l ai la dispoziție și funcția încăperii. Important este și să găsești echilibrul dintre ideile tale de decorat casa și rolul funcțional al fiecărei camere.

De asemenea, ține cont și de cromatică. Poți decora o cameră alegând fie o schemă monocromatică, fie o schemă de culori analog sau o schemă de culori complementare. Decoratorii recomandă un truc simplu care spune că e bine să te inspiri dintr-un obiect sau o decorațiune preferată: un tablou, un covor sau o draperie. Apoi, notează-ți nuanțele din compoziția acestuia și repetă-le în decorul camerei.

Un alt criteriu pe care trebuie să-l respecți ține de imprimeurile folosite. Regula spune că într-o cameră se acceptă cel puțin trei imprimeuri de dimensiuni diferite, cu nuanțe de a depăși intensitate și distribuite uniform în încăpere.

Idei practice pentru decorarea locuinței

Livingul

Pentru a decora livingul, folosește etajere și rafturi de colț, pe care să pui cărți sau bibelouri. De asemenea, poți folosi statuete sau tăvi. Dacă livingul este amenajat în stil shabby chic ori industrial, alege rafturi din fier, dacă este un living modern – optează pentru metal cromat sau din lemn dacă este un living scandinav ori rustic.

Pentru ca din living să nu lipsească farmecul, decorează cu o măsuță, pe care să pui cărți, o vază, lumânări parfumate. Pe canapea pune multe perne decorative, iar pe pereți – tablouri care să se potrivească întregului decor.

Dormitorul

Pernele decorative sunt ideale și pentru dormitor. Aici poți folosi și lenjerie de pat din bumbac, în aceeași nuanță cu cuvertura. Decoratorii susțin că cele mai potrivite decorațiuni de dormitor sunt cele cu notă mai personală: câteva fotografii înrămate cu cei dragi și un platou decorativ unde poți păstra la îndemână diverse mărunțișuri. Din dormitor nu trebuie să lipsească nici veiozele sau lămpile, pentru crearea unei atmosfere mai intime.

Baia

Când vorbim despre decorarea bucătăriei, decorațiunile pentru aceasta au, în general, și un rol funcțional. Aici nu trebuie să existe prea multe obiecte strict decorative. Pe pervazul ferestrei poți pune ghivece cu flori, dar nu cu flori decorative, ci plante aromatice, pe care să le folosești la prepararea mâncării. Pe un perete mai liber pune o tablă de scris, pe care să notez rețete, meniu sau alte mesaje importante.

Bucătăria

Iar dacă ne referim la baie, aici, ca și în bucătărie, nu trebuie să aglomerezi atmosfera. Decoratorii spun că un ghiveci cu o plantă iubitoare de umezeală și o mică tavă cu lumânări parfumate ar trebui să fie suficiente pentru a crea o ambianță relaxantă. În rest, poți folosi accesorii simple.

Camera copilului

Camera copilului trebuie să fie una colorată, cu decorațiuni care nu prezintă pericol pentru acesta. În plus, aceasta va fi decorată în funcție de vârsta și nevoile copilului.

Holul

Când ai un hol mic, alege cu grijă decorațiunile. Poți opta pentru o oglindă mare, care va crea efectul vizual de cameră spațioasă. Iar dacă îți dorești să folosești tablouri, pentru a nu încărca prea mult atmosfera, aranjează-le doar pe un perete.

Casa este locul în care întotdeauna trebuie să vii cu drag, de aceea, indiferent de reguli, decoreaz-o așa cum îți place ție și folosește elemente care îți aduc liniște și confort.

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.