Depozitarea corectă a bradului de Crăciun. Sfaturi utile

După trecerea sărbătorilor de iarnă, e timpul să scoți din casă toate decorațiunile tematice și bradul și să le depozitezi până la anul viitor. Pentru a nu se deteriora, trebuie să păstrezi totul în cele mai bune condiții. În general, decorațiunile sunt mici și ușor de depozitat. Cele mai mari bătăi de cap îți va da bradul, care e voluminos și ocupă destul de mult spațiu. Există însă soluții și în acest caz.

Iată cum se face depozitarea corectă a bradului de Crăciun și câteva sfaturi utile de care să ții cont!

Atunci când vei depozita corect bradul, nu doar că vei economisi spațiu în casă, dar ce e poate mult mai important – o să păstrezi pomul în cea mai bună condiție pentru a-l putea folosi și în anii următori. Dacă nu-l depozitezi corect însă, acesta se va deteriora și ar putea mucegăi.

Cum depozitezi bradul de Crăciun

În funcție de tipul de brad pe care-l ai și de spațiul disponibil, îl poți depozita în poziție verticală sau în poziție orizontală. Când depozitezi pe verticală, economisești spațiu la nivelul podelei, însă ai grijă să nu ajungă la el animalele de companie sau copiii mici. Îl poți pune într-un colț sau într-un suport special, pentru a nu se răsturna. Dacă ai un brad care se dezasamblează, atunci îl poți depozita cu ușurință pe orizontală.

Nu depozita bradul în cutia de carton. Pe termen lung, aceasta nu este deloc sigură. Ar fi bine să folosești o cutie sau o husă specială de plastic sau pânză, care să nu atragă umezeala și insectele.

Asigură-te că ai îndepărtat toate decorațiunile, altfel acestea se vor deteriora atunci când vei strânge rămurelele. De asemenea, dacă ai pus o instalație în brad, va trebui să o dai jos.

După ce ai dat jos luminițele si globurile, îndepărtează praful de pe crenguțele bradului cu un aspirator cu accesoriu de praf, cu cârpă umedă sau cu un pămătuf moale.

Nu depozita bradul în pod sau în garaj, unde vara este foarte cald. Din cauza căldurii, brazii din plastic se pot decolora sau chiar topi.

Pentru a economisi spațiu de depozitare, separă bradul pe secțiuni, dacă permite acest lucru.

După ce ai îndepărtat toate decorațiunile, nu depozita bradul cu ramurile desfăcute, ci pliază-le și înfășoară-l într-o folie de plastic, ca protecție împotriva umezelii. Abia după asta îl poți pune în husă.

Depozitându-l corect, vei putea folosi bradul încă mulți ani înainte și astfel, vei face o economie colosală.

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.