Idei creative de reutilizare a cojilor de la ouăle vopsite de Paște

Ouăle vopsite sunt nelipsite de pe masa de Paște. Cojile acestora însă nu trebuie aruncate la gunoi, căci pot fi reutilizate. Pe lângă faptul că acestea sunt fertilizanți pentru sol, datorită calciului și mineralelor pe care le conțin, mai pot fi și folosite la diverse proiecte handmade.

Iată câteva idei creative de reutilizare a cojilor de la ouăle vopsite de Paște!

Ideale pentru răsaduri

Dacă vrei să pui răsaduri, folosește jumătățile de coji de ouă. În interiorul acestora pune un pic de sol, apoi semințele și stropește din abundență cu apă. Nu uita să faci o gaură la baza cojii, pentru ca excesul de apă să se scurgă. Când florile sau legumele semănate au răsărit, le poți planta cu tot cu coaja de ou, dar până atunci, vor servi drept piese de decor.

Coroniță de pus la ușă

Pentru a face o astfel de coroniță, spală bine cojile și lasă-le la uscat. Apoi, pe o bază de coroniță, cu ajutorul unui pistol cu clei fierbinte, lipește cojile pe bază. Vei obține astfel o coroniță frumos colorată, dar și originală. La final, adaugă-i o fundă.

citește și: METODE TRADIȚIONALE DE VOPSIRE A OUĂLOR

Plantează în ele suculente

Cojile de ouă vopsite pot fi ghivece ideale pentru suculentele tale mici. Tot ce trebuie să faci este să pui în jumătățile de ou câte un pic de sol și să plantezi suculentele, apoi să decorezi cu ele locuința.

Decorează cutii

Pentru a decora cutiile cu coji de ouă vopsite, spală bine cojile, apoi rupe-le în bucăți potrivite. Cu ajutorul unui pistol cu clei fierbinte, lipește atent fiecare bucată. Dacă ai coji de diverse culori, combină-le între ele. La final, aplică un strat de lac pentru parchet și bucură-te de noua ta cutie pentru bijuterii!

Lumânări în coji de ouă vopsite

Pentru o atmosferă mai romantică, fă-ți lumânările parfumate singură. Vei avea nevoie de soluție specială pentru lumânări sau ceară, fitil și uleiuri esențiale. Încălzește ceara/soluția, adaugă câteva picături din uleiul esențial preferat, apoi pune fitilul în joacă de ou și toarnă soluția. Lasă să se răcească și… lumânarea parfumată este gata!

Imaginația nu are limite, de aceea poți face astfel de proiecte creative oricând și din orice. Îndrăznește doar și lasă-ți creativitatea să-și spună cuvântul!

Spor la reciclat!

sursa foto – AICI

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.