Activități de Paște pentru întreaga familie

Paștele este sărbătoarea bucuriei, a renașterii și a păcii. De Paște, ne adunăm cu toată familia în jurul mesei și petrecem împreună momente de neuitat. De Paște, copiii sunt fericiți și uită de grija temelor pentru acasă. De Paște, totul în jur prinde viață și natura se bucură împreună cu oamenii. Paștele e despre bunătate, despre liniște, dar și despre veselie.

Iată câteva activități de Paște pentru întreaga familie, pe care să le faceți în această perioadă și să creați astfel amintiri pentru întreaga viață!

Mergeți la biserică

Orice sărbătoare începe cu mersul la biserică. De Paște există tradiția de a merge la sfințit pasca și ouăle roșii. Ce-ai zice dacă în acest an ai lua și copiii cu tine? Veți participa astfel cu toată familia la slujba divină, iar copiii cu siguranță își vor aminti încă mult timp despre acest lucru.

Dimineața, spălați-vă pe față cu un ou roșu și unul alb

Dimineața, înainte de a lua micul dejun, stabiliți un nou obicei de familie și spălați-vă pe față cu un ou roșu și unul alb. Tot ce trebuie să faci este să pui într-un bol o cană de apă, o monedă, un ou roșu și un ou nevopsit și, pe rând, fiecare membru al familiei, să-și spele obrajii cu această apă. Moneda îi revine celui care se spală ultimul, de obicei – mezinului. Se spune că astfel, bogăția și voia bună nu va lipsi din familie.

Organizați un picnic în aer liber

Dacă tot primăvara și-a intrat în drepturi, de ce nu ați da chiar la Paște startul picnicurilor în aer liber? De obicei, copiii adoră picnicurile, iar cele din ziua de Paște sunt de neuitat datorită bucatelor pe care le vor consuma – pască, ouă roșii, cozonac, carne de miel. Și nu e nevoie să mergeți în pădure pentru acest picnic, căci îl puteți organiza chiar în curtea casei.

Faceți o plimbare de Paște prin cartier

După ce ați luat masa și v-ați odihnit, porniți în explorarea locurilor din cartierul în care locuiți. Cu siguranță, cei mici vor fi curioși să-și cunoască „vecinii”. Dacă stați într-o zonă mai turistică, povestiți-le copiilor din istoria locului.

Organizați o vânătoare de ouă

Aceasta este cea mai cunoscută activitate de Paște, îndrăgită de mic și mare. Pentru a o face, ai nevoie de multe ouă de ciocolată, pe care să le ascunzi prin toată curtea. Copiii trebuie să le găsească și va câștiga cel care va aduna mai multe ouă. Premiul mare va fi… un ou de ciocolată. Acest joc poate fi organizat atât în exterior, cât și în casă.

Sunt activități simple, dar care țin familia unită și creează amintiri frumoase pentru viitor. Iar noi asta ne dorim, nu? Ca ai noștri copii să-și amintească despre momentele plăcute petrecute împreună.

Tu ce alte activități de familie organizezi la Paște?

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.