Idei creative: Cum să refolosești puloverele vechi ale copiilor

Odată cu sosirea primăverii, cu siguranță ai făcut ordine în hainele copiilor și ai găsit câteva pe care nu le mai poți dona. Ei bine, nu le da la gunoi, căci le poți reutiliza. Fie le transformi în cârpe de șters praful, fie le faci jucării pentru cei mici. Orice idee e binevenită atât timp cât hainele vechi capătă o nouă viață și nu dispar, ci se transformă.

Azi îți propunem câteva idei creative de refolosire a puloverelor vechi ale copiilor, care te vor ajuta să le explici micuților despre reciclare.

Fă din ele pernuțe decorative

Tot ce trebuie să faci pentru a obține pernuțe decorative drăguțe este să înlături mânecile puloverului, să coși bine partea de sus și de jos, să pui înăuntru umplutură pentru perne și să decorezi după bunul plac. Poți face această activitate împreună cu copilul și să-i propui lui partea cu decoratul. Cu siguranță o să-i placă!

Căciuliță cu pompom

Din puloverul vechi al copilului poți face o căciuliță. Ai nevoie de părțile de jos ale puloverului. Decupează-le după mărimea capului celui mic, coase bine părțile pe interior, apoi întoarce pe partea exterioară și prinde-i un pompom. Astfel, vei obține o căciulă drăguță, pe care copilul o va îndrăgi.

Inimioare decorative

Împreună cu copilul, decupați din pulover inimioare de diverse dimensiuni, umpleți-le cu vată, apoi faceți din ele o coroniță decorativă sau o ghirlandă pe care să o puneți în camera celui mic.

Suporturi pentru lumânările parfumate

Dacă ai lumânări parfumate în borcănașe, poți face suporturi pentru acestea, folosind puloverele vechi ale copiilor. Înfășoară bucățile de pulover pe lumânări și prinde-le cu bucăți de sfoară colorată sau cu clei fierbinte. Mânecile sunt cea mai bună parte a puloverului de utilizat, deoarece vor avea dimensiunea perfectă pentru a se potrivi în jurul multor vase de sticlă.

Pătură moale

Dacă ai multe pulovere vechi, le poți tăia în pătrate de aceeași dimensiune și, după ce le coși una de alta, vei obține o pătură moale și caldă. Vei păstra astfel toate amintirile într-un singur loc.

Tu ce vei face din puloverele vechi ale copiilor?

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.