5 jocuri de familie perfecte pentru acest weekend

Weekendul e despre familiei despre timp frumos petrecut împreună și despre multă joacă. Dacă în timpul săptămânii nu prea reușești să stai cu copilul,care e la grădiniță sau la școală, iar tu ești mereu ocupată, în weekend rezervă-ți timp pentru el. Gătiți împreună, citiți, faceți ordine, aranjați hainele, mergeți la plimbare, vizionați un film, dar mai ales – jucați-vă.

Iată 5 jocuri de familie perfecte pentru acest weekend, pe care trebuie neapărat să le încercați!

Jocuri de societate

Jocurile de societate sunt ideale pentru a petrece timp distractiv timpul în familie. Există jocuri de societate pentru toate vârstele și nu e nevoie să le cumperi. Pe unele, cum ar fi gameboardurile, le poți face chiar acasă, împreună cu copiii. Multe idei interesante, pentru inspirație, găsești pe internet.

Jocuri în cuvinte

Atunci când stați toată familia în pat și vă odihniți, organizați jocuri în cuvinte. Puteți învăța cuvinte noi într-o limbă străină sau puteți denumi fructe, legume sau alte obiecte a căror denumire începe cu o anumită literă.

Jocuri cu creta pe asfalt

Copiii adoră jocurile în aer liber. În acest weekend, dacă va fi cald și veți ieși în curte, organizați jocuri cu creta pe asfalt. Șotronul este cel mai cunoscut joc de acest fel, preferat de toți copiii, dar puteți organiza și diverse curse de desenat sau de colorat cu creta.

Citiți

Cititul nu este o joacă, însă voi o puteți transforma. Citiți pe roluri, citiți fiecare câte un cuvânt sau o frază, citiți câte o pagină, citiți pe verticală, pe sărite sau oricum vreți voi și apoi discutați despre cele citite. Ideal ar fi să alegeți o carte pe care copiii nu o cunosc.

Jocurile copilăriei

Cu siguranță îți amintești jocurile copilăriei tale. Ce-ar fi dacă i-ai învăța și pe copii și le-ați juca împreună? Leapșa, Rața împușcată, Țară, țară, vrem ostași, Baba Oarba, Șapte oameni fac o casă sunt jocuri care vă vor distra pe mic și mare, Telefonul stricat, Am o călimară, vor detensiona situația și vă vor ajuta să petreceți timp frumos împreună.

Voi ce jocuri veți încerca la acest final de săptămână?

Foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.