Modalități inedite de a folosi cojile de ouă

În perioada sărbătorilor pascale, ouăle sunt la mare căutare. Acestea sunt vopsite, folosite la pregătirea cozonacilor, gătite în mâncărurile preferate. Cojile de ou nu trebuie date la gunoi, ci reutilizate. Din cojile vopsite pot fi create adevărate opera de artă, iar cele nevopsite pot servi drept îngrășământ natural pentru sol.

Iată alte modalități inedite de a folosi cojile de ouă!

Îngrășământ pentru plante

E bine de știut că pentru a prepara acest îngrășământ, ideal ar fi să colectezi multe coji de ouă. Atunci când ajungi la un kilogram de materie, poți să începi a le măcina. Așează pe masă o pânză moale și curate, apoi repartizează cojile de ouă și treci peste ele cu sucitorul. Mai apoi, macină cojile în râșnița pentru cafea sau prin mașina de tocat carne. Astfel, toate cojile de pu se vor mărunți fin și se vor descompune foarte ușor în sol. Făina obținută, transfer-o în borcane sau într-un vas închis ermetic și împrăștie-o peste sol când ai nevoie sau pune-o în gropi atunci când plantezi.

Drenaj pentru răsaduri

Din bucăți mari de coji poți obține un bun drenaj pentru creșterea unor răsaduri. Tot ce trebuie să faci este să adaugi la baza fiecărui pahar câteva bucăți, apoi să le acoperi cu pământ. Acest drenaj va fi pe placul tuturor plantelor fără excepție.

Consum propriu

Pentru un aport de calciu, poți mânca nu doar interiorul oului, ci și coaja acestuia. Spală bine cojile de ouă, fierbe-le și usucă-le, apoi transformă-le în pulbere cu ajutorul unei râșnițe de cafea sau al unui blender. Această pudră se poate consuma amestecată cu miere sau polen, dupa ce amestecul a fost lăsat la macerat 2-3 zile. Consumul de coji de ouă este recomandat în scopul suplimentării necesarului de calciu din organism în situatiile în care există deficit. Un astfel de amestec nu se consumă mai mult de o lună.

Coroniță de pus la ușa de la intrare

Pentru a face o astfel de coroniță, spală bine cojile și lasă-le la uscat. Apoi, pe o bază de coroniță, cu ajutorul unui pistol cu clei fierbinte, lipește cojile pe bază. Vei obține astfel o coroniță frumos colorată, dar și originală. La final, adaugă-i o fundă și prinde coronița pe ușa de la intrare.

Lumânări parfumate

Pentru o atmosferă mai romantică, fă-ți lumânările parfumate singură. Vei avea nevoie de soluție specială pentru lumânări sau ceară, fitil și uleiuri esențiale. Încălzește ceara/soluția, adaugă câteva picături din uleiul esențial preferat, apoi pune fitilul în joacă de ou și toarnă soluția. Lasă să se răcească și… lumânarea parfumată este gata!

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.