Arta Layering – ce este și cum poți crea ținute cu ajutorul acesteia

Odată cu schimbarea vremii, orice femeie își dorește să poarte ținute care, fie să-i țină de cald, fie să nu o sufoce în zilele toride. De cele mai multe ori îmbrăcăm prea multe haine și pe parcursul zilei nu știm cum să ne debarasăm de ele sau punem pe noi prea puține articole vestimentare și suferim de frig din cauza că nu suntem îmbrăcate suficient de bine. Pentru a nu se întâmpla acest lucru, a fost inventat layering-ul – o soluție măreață pentru zilele friguroase.

Layering sau arta suprapunerii hainelor se practică încă din cele mai vechi timpuri. Aceasta este o mini știință urbană, care înseamnă adaptarea straturilor de haine nu doar în funcție de vreme, ci și de activitatea pe care o facem, dar și de greutatea pieselor vestimentare.

Arta layering-ului se axează pe trei principii:

  • primul nivel – hainele aproape de piele
  • nivelul de mijloc – hainele care izolează și păstrează căldura corpului pentru a ne proteja de frig
  • nivelul de suprafață – hainele care ne apără de ploaie, ninsoare sau vânt.

De asemenea, în funcție de anotimp, alegem hainele dupa greutatea acestora. Vara purtăm articole vestimentare ușoare, vaporoase, iar iarna – mai grele. Ideal ar fi să alegem materiale de calitate, ușoare, care să ne permită mai multă mobilitate.

Layering-ul este utilizat pentru a crea un look mai complex sau pentru a adăuga textură și profunzime unei ținute. Cu ajutorul acestei arte putem crea un stil mai interesant sau adaptăm o ținută la diferite condiții meteo.

EXEMPLE DE ȚINUTE

Un exemplu de layering în modă ar fi purtarea unei cămăși subțiri peste un tricou, ambele fiind purtate peste o pereche de blugi. Acest lucru poate fi util pentru a adăuga un strat suplimentar de căldură sau pentru a crea un look mai interesant prin combinarea diferitelor texturi și culori.

Layering poate fi, de asemenea, utilizat pentru a adăuga accesorii precum fulare sau alte detalii unei ținute, pentru a crea un efect de contrast sau pentru a marca un stil personal. În acest caz, se poate combina un pulover sau o camașă cu o bluză sau un cardigan peste și prin adăugarea unui fular.

BINE DE ȘTIUT!

În layering este important să se țină cont de forma și lungimea articolelor de îmbrăcăminte, pentru a evita un aspect încărcat sau nepotrivit.

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.