Evenimente de weekend pentru întreaga familie

Ultimul weekend din luna octombrie aduce multe evenimente frumoase în Chișinău. Copiii sunt încă în vacanță, de aceea pot participa la aceste evenimente familiile din întreaga țară.

Iată ce evenimente de weekend pentru întreaga familie nu trebuie să ratezi!

SÂMBĂTĂ, 29 OCTOMBRIE

„Prâslea cel voinic și merele de aur”, ORA 11:00, Odeon

Teatrul CREARTSHOW vă invită cu mare drag la spectacolul „Prâslea cel voinic și merele de aur”, adaptare după basmul popular românesc cules de Petre Ispirescu. Un spectacol captivant și distractiv recomandat copiilor de toate vârstele. Personajele ne vor duce într-o lume de basm cu prinți, prințese și zmei lacomi și fioroși. Surprizele – nici ele nu se vor lăsa mult așteptate! Prețul biletelor este de 100 de lei. Copiii până la 3 ani intră gratuit.

„În această Viață”, ora 11:00, Teatrul Municipal de Păpuși „Guguță”

„Cât de tare ne place natura! Ce bine ne simţim în mijlocul ei! În această viaţă ea ne mai oferă încă multe daruri minunate, dar știm noi oare întotdeauna s-o ocrotim? Mai ales acum, când ea se îmbolnăveşte, ca şi noi, tot mai des? „Mă doare pentru tine”, răsună un cântec în pădurea plină cu animale bolnave. Şi acest cântec le ajută pe animale să se vindece unele pe altele şi să se lase vindecate de prieteni. Ce cântec minunat! De-ar răsuna mereu în sufletele noastre…”. Prețul unui bilet este de 60 lei. Se acceptă intrarea doar cu bilete printate!

Spectacol muzical în aer liber „Unde dragoste nu e, nimic nu e!” în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”

Sâmbătă, 29 octombrie 2022, ora 15:00, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” va avea loc un spectacol muzical în aer liber, cu genericul „Unde dragoste nu e, nimic nu e!”, desfășurat în cadrul Proiectului socio-cultural de weekend „Dialog între generații”. Pe lângă programul muzical obișnuit pentru fiecare weekend, vor evolua și invitați-surpriză. În această sâmbătă, interpreta de muzică populară, Mariana Tudoreanu Furtună va bucura publicul cu muzică de calitate. Evenimentul va fi moderat de Ludmila Rotaru, specialist în cadrul Preturii sectorului Buiucani.

DUMINICĂ, 30 OCTOMBRIE

„Scufița Roșie – Spectacol Interactiv de Animație pentru copii”, ora 11:00, Odeon

„Scufița Roșie luând coșulețul cu mâncare s-a pornit la Bunicuța, căsuța căreia se află la marginea pădurii. Pe poteca din pădure se întâlnește cu Lupul. Cât de mult a încercat să o păcălească, Scufița Roșie nu s-a dat bătută, dar din contra a dansat mai departe cu copiii, invitând lupul. Dar, lupu-i lup rămâne, pleacă la căsuța bunicii pentru a-și realiza planul. Însă bunicuța e ajutată de copii pentru a scăpa de lup și a-i da o lecție de educație. Ca în orice poveste avem un final fericit prin care copii înțeleg diferența dintre bine și rău. Dar cine pe cine păcălește rămâne să vedeți la spectacol”. Scufița Roșie se desfășoară în limba română și este un spectacol de animație pentru copii prezentat într-un format netradițional pentru scena clasică. Subiectul dramatic nu urmărește povestea clasică, el este completat de cântece, dansuri și jocuri interactive cu spectatorii, iar decorul, efectele de lumină și ecranul pe care se proiectează diverse secvențe video și imagini, întregește ideia acestui tip de eveniment. Aveți posibilitatea prin intermediul acestei povești să participați direct la ceia ce se întâmplă pe scenă pentru că accentual primordial este interacțiunea cu copiii. Prețul Biletelor: 120, 150 și 180 lei. Copiii până la 3 ani intră gratuit.

„Ivan Turbincă”, ora 11:00, Teatrul Municipal de Păpuși „Guguță”

„Dârzenia, bunătatea și istețimea sunt apreciate pe pământ, dar mai ales în cer. Un suflet bun niciodată nu rămâne fără răsplată de la Dumnezeu. Astfel că darurile miraculoase primite de la El îi aduc unui om simplu până și nemurirea”. Prețul unui bilet este de 60 lei. Se acceptă intrarea doar cu bilete printate!

„Peripețiile lui Prepeleac”, ora 15:00, Odeon

Teatrul CREARTSHOW vă invită cu mare drag la spectacolul „Peripețiile lui Prepeleac”. Un spectacol interactiv și distractiv recomandat copiilor de toate vârstele. Teatrul CREARTSHOW își propune să aducă în fața spectatorilor, spectacole memorabile, dedicate unui public activ, educat și curios, care își dorește divertisment de cea mai bună calitate. Prețul biletelor este de 100 de lei. Copiii până la 3 ani intră gratuit.

Curs de prim ajutor dedicat copiilor, ora 13:00, Bd. Moscova, 15/7

Un curs practic dedicat exclusiv copiilor – cum să reacționeze în situații urgente! Se va discuta, sub formă de joacă, cum să reacționeze copiii într-o situație urgentă – julituri, arsuri, căderi, sufocări. Pot participa copii de la 8 ani până la 16 ani! Contribuția organizatorică este de 200 lei.

Organizarea târgurilor cu produse autohtone în sectoarele capitalei, în weekend-ul: 29-30 octombrie 2022

În sectorul Buiucani, pe teritoriul adiacent edificiului „Kentford”, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 202, pe 29 octombrie 2022, va avea loc târgul „EcoLocal”, cu produse alimentare și nealimentare autohtone ecologice, organizat de Asociația Consumatorilor și Producătorilor Eco și Artizanali.

În sectorul Botanica, în Parcul „Valea Trandafirilor” va avea loc târgul „Hand Made”, cu lucrări ale meșterilor populari și târgul producătorilor autohtoni. „IarmaEco”. Organizator – Pretura de sector.

În sectorul Centru, pe adresele: bd. D. Cantemir colț cu str. Ismail, 94, str. Testemițanu, 13 și str. Testemițanu, 30, vor avea loc iarmaroace cu fructe și legume cultivate de producători autohtoni.

Pe str. Tiraspol, 5-9 (în preajma Gării) va avea loc Târgul de vechituri.

În sectorul Râșcani, pe adresele: Calea Orheiului, 109/2, str. Ceucari, 8 va avea loc Târgul producătorilor autohtoni cu fructe și legume.

În același sector, pe bd. Moscova, 21, vizavi de str. M. Basarab, 6, va avea loc Târgul pentru comercializarea fructelor, legumelor și produselor apicole autohtone.

De asemenea, pe str. Andrei Doga, 43/3 și str. A. Russo, 7/2 va avea loc Târgul pentru comercializarea fructelor, legumelor și produselor apicole autohtone.

În sectorul Ciocana, pe bd. Mircea cel Bătrân, în Scuarul Arborelui Solar, va avea loc Târgul producătorilor autohtoni.

Weekend plăcut!

sursa fotografiei principale – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.