La ce evenimente să mergi cu familia în acest weekend

În cel de-al doilea weekend al lunii martie, când primăvara își face simțită prezența, probabil că nu vei vrea să stai în casă. Sau, chiar dacă vei dori să-ți petreci weekendul acasă, cel mic cu siguranță nu-ți va permite acest lucru. Pentru a nu vă plictisi nici unul dintre voi, am pregătit o listă cu evenimente la care să mergi cu familia în acest weekend, dacă locuiești în Chișinău. Iar dacă ești în alte zone ale țării, vino într-o plimbare cu micuțul tău în capitală, pentru a i-o prezenta și lui!

Weekendul începe cu un Spectacol Interactiv de Animație pentru Copii, jucat de Teatrul Clounella la Odeon, cu începere de la ora 11:00. „Aventurile celor Trei Purceluși” se desfășoară în limba română și este un spectacol de animație inspirat din povestea clasică, dar care reprezintă o combinație interesantă a subiectului dramatic cu cântecul, dansul și jocul, implicând la maxim spectatorul, adică copii și părinții. Aveți posibilitatea prin prisma unei povești să participați direct la ceia ce se întâmplă pe scenă, pentru că interacțiunea cu copiii este principalul scop al acestui tip de eveniment. Purcelușii Murdărel, Somnorel și Mâncăcel sunt trei frați care își construiesc câte o casă ca să se apere nu doar de ploaie și vânt, ci de cel mai groaznic dușman al lor – LUPUL. Ca în orice poveste avem un final fericit prin care copii înțeleg diferența dintre bine și rău. Dar cine pe cine păcălește, rămâne să vedeți la spectacol.

Tot sâmbătă, la ora 11:00, poți merge cu copilul la Teatrul Municipal de Păpuși „Guguță”, unde se va juca spectacolul „Ciufulică și prietenii săi”. Este un spectacol pentru copiii de la 2+ ani. Prietenia e o dulce floare, iar adevărații prieteni sunt o comoară.

citește și: Cărți dedicate mamelor, pe care să le citești în martie

În aceeași zi, la ora 15:00, Teatrul Popular joacă la Odeon spectacolul „Ursul păcălit de vulpe”. Prețul biletelor este de 120 lei. Copiii până la 3 ani au acces gratuit.

Până la 12 martie, în sectoarele orașului vor fi autorizate locuri pentru desfășurarea activității de comerț cu mărțișoare, suvenire și flori de grădină și alte măsuri tematice, în contextul desfășurării sărbătorilor de primăvară „Valentine’s Day”, „Dragobete”, „Mărțișor” și „8 Martie”.

Pe data de 12 martie poți merge la cinematograful Odeon pentru a viziona o nouă producție autohtonă – filmul CARBON, în regia lui Ion Borș. Acțiunea are loc în Moldova anului 1992, în nemijlocita apropiere de zonele „fierbinți” ale conflictului de pe Nistru. Urmărim povestea unui tânăr tractorist, Dima, care din simpla și naiva dorință de a-și construi o viață „normală” alături de iubita sa, pornește pe un drum periculos, la capătul căruia așteaptă să-și vadă visurile împlinite. O descoperire sinistră transformă călătoria lui Dima într-o aventură absurdă, plină de situații penibile în care eroul se ciocnește de indiferența, goana după profit și prostia oamenilor care îl înconjoară. Din toată această poveste, Dima învață un lucru important –„să fie om!”, o lecție care, în cele din urmă, reușește să îi schimbe viața!

Un weekend frumos!

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.