Cum ne spălăm corect părul în anotimpul rece

În perioada rece a anului, podoaba noastră capilară are nevoie de o nouă rutină de îngrijire. Supus frigului, vântului și ploilor, părul necesită o atenție mai deosebită pentru a face față efectelor nocive exterioare. De exemplu, acesta va fi hidratat mai intens și vom folosi balsamuri care-l vor regenera și hrăni.

Iată cum ne spălăm corect părul în anotimpul rece!

În sezonul rece este important să folosim șampoane hidratante și nutritive, precum și balsamuri regenerante. Vom opta pentru produsele pe bază de uleiuri esențiale și ingrediente naturale, deoarece acestea îngrijesc scalpul și restabilesc eficient structura firelor deteriorate. Este indicat șamponul fără coloranți, cu ulei de argan, macadamia sau proteine din lapte.

Cum îngrijim părul uscat

Mătreața, mâncărimea sau iritația sunt consecințe ale părului uscat. Pentru a evita dezvoltarea acestora, este necesar să folosim șampoane speciale și să evităm să ne spălăm părul prea des, pentru a preveni traumatizarea firelor.

Cum îngrijim părul gras

Dacă scalpul e gras și firele uscate, vom aplica șamponul doar la rădăcini, pentru a îndepărta murdăria și excesul de sebum. Vârfurile uscate le vom clăti ușor cu produsul aplicat la scalp.

Aplicarea măștilor potrivite

În perioada rece a anului, pe lângă utilizarea șamponului și a altor produse de îngrijire, este recomandată și aplicarea măștilor nutritive, bogate în ingrediente active. Sunt indicate măștile cu mango, unt de shea, argan, ylang-ylang sau ulei de nucă de cocos. De asemenea, pentru a stimula circulația sângelui, atunci când aplicăm măștile putem face și un masaj al scalpului.

Este util să folosim măștile de păr aproximativ 15-18 proceduri, de două sau trei ori pe săptămână. După tratament, părul trebuie lăsat să se regenereze timp de două-trei luni. În această perioadă, pentru a hidrata părul, vom efectua procedurile de igienă necesare utilizând șamponul și balsamul obișnuit.

Podoaba capilară îți poate accentua frumusețea inclusiv în perioada rece a anului, de aceea este foarte important să ai grijă de părul tău, să eviți utilizarea instrumentelor pentru styling și să ai o alimentație corectă.

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.