Mic-dejunuri calde și sănătoase pentru perioada toamnei

Ziua bună începe cu un mic dejun delicios și sănătos. În perioada toamnei, dejunurile calde sunt binevenite. Evident, ai putea da statul zilei cu ceva dulce, însă la fel de bine ai putea servi ceva care să te energizeze și să te încălzească pentru întreaga zi. Un mic dejun de toamnă ar trebui să fie consistent, hrănitor și să te ajute să te trezești mai ușor.

Iată câteva idei de mic-dejunuri calde și sănătoase pentru perioada toamnei!

Granola cu lapte cald

Granola este o combinație delicioasă între mai multe cereale, semințe și nuci. Aceasta poate fi preparată și savurată la orice oră, doar că dimineața este ideal să mănânci cereale integrale. Pentru a obține un mic dejun cald, toarnă peste granola o cană de lapte cald. După acest festin te vei simți minunat!

Banana bread

Pâinea de banane este delicioasă! Consumată dimineața, alături de un pahar cu lapte cald, aceasta te va ajuta să începi ziua în forță. Pentru a o prepara, ai nevoie de câteva banane foarte bine coapte, faină, lapte și un pic de zahăr, pe care să le amesteci și să obții o pâinică delicioasă. Las-o la răcorit și savureaz-o călduță, împreună cu întreaga familie.

Terci de ovăz

Terciul de ovăz este cea mai rapidă și cea mai simplă mâncare caldă, preferată de toți copiii. Alături de câteva fructe și un ceai cald, te vei bucura de un mic dejun sățios, dietetic și cald. Nu uita să adaugi și un pic de miere.

Ouă fierte și salată

Ouăle fierte, calde, sunt ideale pentru a fi mâncate la micul dejun. Alături de o salată de legume și de o felie de pâine integrală, vor da un start sănătos zilei.

Omletă cu legume

Iar dacă nu îți plac ouăle fierte, le poți transforma într-o omletă caldă. Savureaz-o împreună cu câteva legume crude și nuci.

Servirea micului dejun dimineața îți va ajuta organismul să primească nutrienții necesari pentru începerea zilei cu energie și bună-dispoziție. În plus, micul dejun luat dimineața va regla tranzitul intestinal.

sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.