Remedii naturiste pentru durerile în gât la copii și maturi

Odată cu venirea perioadei reci a anului, începem să ne confruntăm tot mai des cu durerile în gât. În general, acestea pot fi tratate fără medicamente și fără consultația unui specialist, dar pentru a ne asigura că nu vor fi urmări mai grave, este indicat să cerem sfatul medicului.

Uneori, durerea în gât se resimte ca o arsură, iar alteori poate duce la dificultăți de înghițire. Aceasta este un simptom al infecțiilor virale, fiind de obicei însoțită de simptome precum tuse, febră, lipsa poftei de mâncare, congestie nazală, vărsături sau mărirea în volum a ganglionilor limfatici.

Care sunt cauzele durerilor de gât

Cauzele durerilor de gât pot fi numeroase:

Infecțiile virale

Infecțiile virale, cum ar fi: răcelile, gripa, rujeola, varicela, oreion, herpangina sau mononucleoza infecțioasă pot avea ca simptom comun durerea în gât.

Infecții bacteriene

Și infecțiile bacteriene, cum ar fi: tusea convulsivă, difteria sau infecțiile cu streptococ pot duce la apariția durerilor în gât.

Inflamația amigdalelor

Inflamația amigdalelor – amigdalita – se manifestă prin dureri în gat, dar și dificultăți de înghițire și noduli limfatici dureroși la nivelul gâtului.

Tusea iritativă

Tusea iritativă, cauzată de afecțiuni pulmonare sau de boala de reflux gastroesofagian, poate duce la dureri în gât.

Expunerea la factori iritanți

Atunci când ne expunem la anumiți factori iritanți: fumul de țigară sau agenții poluanți din aer, putem avea dureri în gât.

Înghițirea accidentală de substanțe toxice

Înghițirea accidentală de substanțe toxice, precum este înălbitorul, duce la apariția durerilor în gât, dar și la alte complicații deosebit de grave. Din acest motiv, este absolut obligatorie consultația unui specialist.

Unele afecțiuni cu transmitere sexuala

Unele afecțiuni cu transmitere sexuală, precum sunt gonoreea și chlamydia, pot avea ca simptom durerea în gât.

Alergiile

Și alergiile la polen, praf sau părul de animale, pot cauza dureri în gât.

Iată câteva remedii naturiste pentru durerile în gât la copii și maturi!

Alături de tratamentele medicamentoase, atunci când avem dureri în gât, putem folosi și remedii naturiste, care sunt ușor de utilizat și accesibile, dar care vor grăbi vindecarea sau vor ușura durerea.

Ceai de mușețel

Pentru a ameliora disconfortul, un ceai călduț este mai mult decât binevenit. Ceaiul de mușețel calmează durerea faringelui și contribuie la eliminarea secrețiilor bronșice. Acesta poate fi consumat intern sau utilizat pentru gargară.

Ceai de mentă

Ceaiul de mentă este și el ideal pentru durerea în gât. Eficiența mentei este dată de conținutul de L-menthol, substanță care diminuează simptomele neplacute ale disconfortului resimțit la nivelul faringelui.

Ceai din turmeric, ghimbir și lămâie

O combinație de ingrediente care ajută perfect în lupta contra durerilor în gat este cea de turmeric, ghimbir și lămâie. Turmericul calmează durerea în gât, în timp ce ghimbirul favorizează expectorația. Împreună cu lămâia, cele două au un efect calmant și revigorant asupra gâtului.

Miere cu lămâie

Amestecă un pic de miere cu câteva picături de lămâie și ține compoziția în gură până când se topește. Ambele alimente au proprietăți antibacteriene și antivirale și reduc disconfortul tractului respirator.

Sirop de ceapă

Siropul de ceapa este unul dintre cele mai cunoscute remedii pentru durerea de gât, încă de pe vremea bunicilor. Se prepară ușor, din ceapă tăiată mărunt, peste care se adaugă miere, iar apoi se păstrează pentru 2 ore la temperatura camerei, pentru a forma un sirop. Acesta se consumă câte 2 lingurițe de 3 ori pe zi.

Sirop de ridiche neagră

Siropul de ridiche neagră este considerat unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru durerea în gât. Pentru a-l obține, trebuie să scobești ridichea și să adaugi miere în scobitură. După ce se formează un sirop, se va consuma de câteva ori pe zi pentru a reduce durerea în gât, dar și pentru a ameliora tusea.

Dacă durerea persistă, nu amâna solicitarea părerii unui medic.

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.