Măști naturale care-ți protejează podoaba capilară în această toamnă

În perioada rece a anului, podoaba noastră capilară are de suferit. Supusă frigului, vântului și ploii, aceasta devine fragilă și se va degrada sub acțiunile vremii neprietenoase. Astfel, necesită o mai mare îngrijire și atenție.

Iată câteva măști naturale care-ți protejează podoaba capilară în această toamnă!

Mască din avocado și ulei de măsline

Pentru a face această mască, ai nevoie de: avocado și ulei de măsline. Zdrobește fructul, adaugă un pic de ulei și amestecă până când obții o pastă omogenă. Aplică masca pe firele de păr, evitând rădăcinile, și acoperă capul cu o bonetă pentru duș. Lasă să acționeze timp de 30 de minute, după care spală-ți parul ca de obicei. Ambele ingrediente au proprietăți de hidratare și acționează asupra podoabei capilare ca un balsam.

Mască din oțet de mere

Aceasta este probabil cea mai simplă mască pe care o poți face pentru parul tău. După ce l-ai spălat, aplică pe acesta oțet de mere din abundență și lasă să acționeze timp de 30 de minute. Clătește apoi cu apă călduță și aplică balsamul obișnuit. Oțetul va face părul mai strălucitor și îi va da un aspect sănătos.

citește și: Trucuri pe care să le încerci pentru a avea un păr sănătos

Mască din gălbenuș de ou și ulei de ricin

Amestecă un gălbenuș de ou cu o lingură de ulei de ricin, apoi aplică pe păr și lasă să acționeze timp de o oră. Spală-ți apoi podoaba capilară și bucură-te de aspectul sănătos obținut. Această mască va fortifica firele de păr și le va regenera mai ușor.

Mască din ulei de ricin și coniac

Pentru a face această mască, amestecă jumătate de ceașcă de ulei de ricin cu un ou și 3 linguri de coniac sau vodcă. Aplică pe păr soluția obținută și lasă să acționeze pentru 1-2 ore. Clătește apoi cu apă călduță și șamponează. Această combinație de ingrediente are un efect tonic asupra scalpului, stimulează circulația sângelui și încetinește căderea firului de păr.

Mască din ulei de cocos

Dacă ai părul foarte uscat, această mască este pentru tine! Înainte de a-ți spăla podoaba capilară, aplică ulei de cocos pe lungimea părului. Evită să folosești acest ulei pe scalp, căci îl va face să pară prea uleios. Lasă să acționeze timp de 30 de minute, apoi clătește nu apă caldă și șamponează. Uleiul de cocos are proprietăți de hidratare și hrănire a firului de păr. În plus, miroase foarte bine.

Tu ce măști homemade ai încercat și au avut efect?

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.