Top 5 măști de față pe bază de argilă. Cum să le faci acasă

Măștile de față pe bază de argilă sunt la mare căutare. Acestea curăță tenul foarte bine, îl hrănește, dar și îl hidratează. Nu e nevoie să cheltui prea mulți bani pentru astfel de măști, căci le poți face acasă. Trebuie doar să cumperi de la farmacie un pachet de argilă special destinată acestui scop.

Iată top 5 măști de față pe bază de argilă, pe care să le faci acasă!

Mască de față cu argilă pentru tenul gras

Pentru această mască vei avea nevoie de:argilă și zeamă de lămâie. Amestecă o linguriță de argilă cu apă sau un pic de zeamă de lămâie, apoi aplică pe toată faţa. Lasă să acționeze 15 minute, dar nicidecum mai mult.

Mască de față cu argilă pentru tenul normal

Pentru o astfel de mască vei avea nevoie de: o jumătate de morcov și argilă. Dă morcovul prin blender și amestecă-l cu o lingură de praf de argilă. Aplică pe toată fața pasta obținută și lasă să acționeze aproximativ 20 de minute.

Mască de față cu argilă pentru tenul mixt

Pentru această mască vei avea nevoie de: argilă și avocado. Pasează bine avocado, adaugă un pic de argilă și amestecă bine. Pasta obținută aplic-o pe față și lasă să acționeze 20 de minute, apoi clătește.

Mască de față cu argilă pentru tenul uscat

Argila în combinație cu uleiul de măsline sau migdale face minuni pentru tenul uscat, de aceea vei avea nevoie de ele dacă tenul tău face parte din această categorie. Amestecă cele două ingrediente, lasă să acționeze 20 de minute, apoi clătește.

Mască pentru față și gât

Pentru această mască ai nevoie de argilă, două linguri de lapte de migdale și 2 picături de ulei esențial de arbore de ceai. Amestecă ingredientele și aplică pe ten. Dacă ai tenul uscat, pune și o picătură de ulei esențial de măceșe. Lasă să acționeze 15-20 minute, apoi clătește cu apă călduță.

Dacă ai și alte rețete de măști homemade, lasă în comentarii sfatul tău.

sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.