Trucuri pe care să le încerci pentru a avea un păr sănătos

Podoaba capilară este cartea de vizită a unei femei. Chiar dacă nu haina îl face pe om, la prima întâlnire aceasta crează prima impresie, alături de un păr îngrijit și un ten impecabil. Părul sănătos înseamnă multă dragoste și îngrijirea corespunzătoare, dar și ferirea de factorii nocivi, care l-ar putea deteriora.

Iată câteva trucuri pe care să le încerci pentru a avea un păr sănătos!

Nu-ți spăla parul cu apă fierbinte

Chiar dacă preferi dușurile fierbinți, renunță la ele atunci când te speli pe păr, pentru că îl deteriorează. Atât dermatologii, cât și hairstiliștii spun că temperaturile mai reci sunt mai bune pentru păr și piele, deoarece nu le usucă prea tare. Apa nu trebuie să fie rece ca gheața, dar nici fierbinte. Încearcă o temperatură la care corpul tău poate rezista.

Fă măști cu ou

Măștile cu ou te vor ajuta să scapi de părul fragil și uscat. Acesta contribuie la hidratarea și la hrănirea în profunzime a firului. Poți aplica fie oul întreg, fie albușul sau gălbenușul pe întreaga suprafață a părului până când acesta se umezește. Lasă să acționeze timp de 20 de minute și îndepărtează apoi cu apă. Fă această mască o dată pe săptămână.

Folosește un uscător de păr ionic

Este indicat ca, înainte de a ieși din casă, să ai parul uscat. Hairstiliștii recomandă folosirea unui uscător ionic. Uscătoarele ionice de păr produc milioane de ioni încărcați negativ, care descompun moleculele de apă încărcate pozitiv, lăsând părul mai fin la atingere. Părul va avea un aspect neted și strălucitor și nu se va mai electriza, dar și se va usca mai rapid.

Fă măști cu miere

Pentru a reda strălucire părului și un aspect sănătos, folosește mierea. Tot ce trebuie să faci este sa prepari un mix în care să adaugi o ceașcă din balsamul pe care îl folosești de obicei și 2-3 linguri de miere. Aplică această compoziție uniform pe părul umezit. Lasă să acționeze timp de 30 de minute și apoi clătește.

Împrietenește-te cu bicarbonatul de sodiu

Pentru a îndepărta excesul de șampon sau al altor produse de îngrijire a părului, folosește bicarbonatul de sodiu. Ai nevoie de 3 linguri de bicarbonat și puțină apă. După ce ai aplicat pe păr șamponul pe care îl folosești de obicei, clătește părul cu soluția obținută. Lasă să acționeze cel puțin 5 minute înainte de ultima clătire. În acest fel vei îndepărta șamponul, dar și vei obține un păr strălucitor.

Tu ce alte trucuri pentru îngrijirea părului cunoști și folosești?

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.