Măști de față homemade din fructe de vară

Vara vine cu o mulțime de fructe și legume, pline de vitamine și nutrienți necesari organismului nostru. Dar știai că acestea au beneficii nu doar dacă sunt consumate, ci și atunci când sunt… puse pe față? În acest articol îți propunem câteva măști de față homemade din fructe de vară, pentru care nu ai nevoie de multe ingrediente. În plus, le poți face foarte rapid, iar rezultatul va fi pe măsura așteptărilor.

Mască pentru ten uscat cu căpșuni și uleiuri

Dacă ai tenul uscat, pentru mai multă hidratare, fă-ți măști din căpșuni. Ai nevoie de câteva căpșuni, o linguriță de ulei de argan și o linguriță de ulei de măsline. Amestecă foarte bine ingredientele, până când obții o pastă omogenă, apoi aplică pe față compoziția obținută. Lasă să acționeze timp de 20-30 de minute, apoi clătește cu apă călduță. Aplică o cremă hidratantă.

Mască pentru ten gras cu zmeură și mentă

Pentru tenul gras, măștile cu zmeură sunt cele mai potrivite. Ai nevoie de o linguriță de zmeură mărunțită, o linguriță de frunze de mentă proaspătă și mărunțită și ea, o linguriță de miere și un gălbenuș de ou. Amestecă foarte bine ingredientele, apoi aplică pe ten pasta obținută. Lasă să acționeze timp de 15 minute, îndepărtează compoziția și spală fața cu apă călduță.

Mască pentru ten mixt cu argilă și cireșe

Dacă tenul tău este mixt, îl poți răsfăța cu o mască pentru care să folosești: câteva cireșe fără sâmburi, pasate prin blender și un pic de argilă. Amestecă cele două ingrediente, apoi aplică pe ten compoziția. Lasă să acționeze timp de 15 minute, apoi clătește fața cu apă călduță și aplică o cremă hidratantă.

Mască pentru ten normal cu căpșuni și argilă

Pentru tenul normal, fă o mască nutritivă din căpșuni bine pasate, amestecate cu argilă. După e aplici paste obținută, lasă să acționeze timp de 20 de minute, apoi îndepărteaz-o cu apă călduță.

Bine de știut! Înainte de a aplica orice mască, fie făcută acasă, fie cumpărată, consultă un dermatolog-cosmetolog. Astfel, vei înțelege care este tipul de ten și ce i se potrivește cel mai bine!

Măștile faciale se aplică de maximum două ori pe săptămână.

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.