6 măști de față hidratante pentru această toamnă

Toamna tenul are nevoie de o hidratare mai profundă. Astfel, împreună cu cremele hidratante, putem aplica și diverse măști. Acestea ne vor ajuta să avem o piele a feței mai frumoasă, mai suplă și cu o strălucire naturală. De asemenea, măștile hidratante vor preveni apariția ridurilor și îmbătrânirea prematură.

Iată câteva măști hidratante, pe care le poți face în această toamnă:

Mască cu miere și banană

Ai nevoie de: o banană bine coaptă, două lingurițe de miere și câteva picături de suc de portocale.

După ce amesteci bine ingredientele, spală fața cu apă călduță și aplică masca pe zona T, nas și bărbie. Lasă să acționeze 20 de minute, timp în care îți va hidrata foarte bine tenul. Spală apoi din nou fața cu apă călduță și șterge cu un prosop moale.

Mască din dovleac

Ai nevoie de: o lingură de dovleac copt, o lingură de miere și câteva picături de suc de lămâie.

Amestecă bine ingredientele, apoi aplică pe fața proaspăt spălată și pe gât. Evită zona ochilor. Lasă masca să acționeze 15  minute, apoi îndepărtează cu apă călduță. Carotenoizii care se conțin în dovleac vor preveni apariția ridurilor fine.

Mască din struguri

Ai nevoie de: 12 bobițe decojite  de struguri albi și o linguriță de făină de ovăz.

Într-un bol, pasează bine bobițele și amestecă-le cu făina de ovăz. Aplică apoi pe ten, lăsând să acționeze timp de 15 minute. Din cauza acizilor din struguri, s-ar putea să simți o ușoară pișcătură sau mâncărime, dar aceasta va dispărea imediat ce vei clăti cu apă călduță.

Mască din prune și smântână

Ai nevoie de: trei prune decojite, o lingură de ulei de măsline și o lingură de smântână.

Amestecă ingredientele, iar pasta obținută, aplic-o pe față. Lasă să acționeze timp de 20 de minute, apoi clătește cu apă caldă din abundență.

Mască din gutui

Ai nevoie de: un gutui bine copt, ulei de migdale, pudră de talc.

Dă prin răzătoare fină pulpa de gutui și amestec-o cu ulei de migdale și pudră de talc, până când obții o pasta. Aplic-o pe ten și lasă să acționeze timp de 10 minute. Spală apoi tenul cu apă caldă și șterge cu un prosop moale.

Mască din mere și miere

Ai nevoie de: un măr și 2 linguri de miere

Dă prin blender pulpa mărului, apoi amestec-o cu mierea. Aplică pe față compoziția obținută, evitând zona ochilor. Lasă să acționeze timp de 15 minute, apoi spală tenul cu apă rece. Aplică apoi o cremă hidratantă.

 În această toamnă, răsfață-ți tenul cu măști home made. Ai grijă însă, să nu le faci mai mult de două ori pe săptămână.

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.