Trei măști naturale pentru ten acneic și gras

Tenul acneic este un tip de ten care necesită o atenție și o îngrijire mai deosebită. De obicei, un ten acneic este și gras și atunci când vorbim despre el, trebuie să folosim cu precauție produsele de îngrijire și, mai ales, pe cele cosmetice. Uneori, un produs ales incorect, poate face tenului mai mult rău decât bine.

Dacă te-ai săturat să cheltui bani pe produse care-ți promit rezolvarea problemei de la prima utilizare, azi îți propunem trei măști naturale pentru ten acneic și gras. Se fac foarte simplu și cu ingrediente pe care le ai, cu siguranţă, acasă. Totuși, înainte de a le face, întreabă cosmetologul dacă tenul tău acceptă măștile homemade.

Mască cu aspirină și suc de lămâie

Pentru a face această mască, vei avea nevoie de: 4 aspirine, o lămâie, bicarbonat de sodiu și miere. Zdrobește bine aspirina, adaugă o lingură de suc de lămâie și o linguriță de bicarbonat de sodiu și lasă să se dizolve până când se obține o pastă. Dacă ai acnee, dar un ten uscat, adăugă și o pictură de ulei. Aplică pe toată fața sau doar pe locurile afectate de acnee și lasă să acționeze timp de 10 minute, apoi spală bine cu apă călduță.

Mască cu banană

Ai nevoie de: o banană bine coaptă, o linguriță de miere, o lămâie. Pentru a face masca, zdrobește bine banana, adaugă mierea și câteva picături de suc de lămâie. Aplică pe față masca obținută și lasă să acționeze timp de 15 minute. Îndepărtează cu ajutorul unui prosop umezit cu apă călduță.

Mască cu albuș de ou

Vei avea nevoie de două ouă, al căror albuș trebuie să-l separi de gălbenuș. Amestecă bine albușul, până când obții o spumă, și aplică-l pe ten cu ajutorul unei pensule. Lasă să acționeze pentru 10 minute. Această mască va curăța foarte bine pielea și va închide porii.

Bine de știut: acneea este o afecțiune a tenului, ce nu trebuie neglijată. Dacă îți crează probleme, pentru a o trata, solicită ajutorul unui dermatolog.

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.