Trucuri simple care te ajută să scapi de pesticidele de pe fructe și legume

Din păcate, fructele și legumele din comerț sunt stropite cu pesticide. Pentru a le curăța, gospodinele folosesc ingrediente foarte simple, care se găsesc în orice casă: oțet și bicarbonat de sodiu. Folosind aceste două ingrediente, nu doar că vor fi eliminate pesticidele, ci și ceara cu care sunt lustruite unele fructe și care le ajută să își păstreze starea proaspătă mai mult timp.

Iată câteva trucuri simple pentru a scăpa de pesticidele de pe fructe și legume, testate de femeile din întreaga lume, interesate de un mod de viață sănătos.

Prima metodă

Pune într-un vas o parte de oțet și patru de apă, apoi lasă fructele și legumele timp de 10 minute în această soluție. Ai grijă ca apa să nu fie caldă, iar după ce le-ai scos, mai trece-le o dată pe sub jetul de apă rece.

A doua metodă

Într-un vas, pune un pic de oțet, bicarbonat și apă. Lasă fructele și legumele în acest amestec timp de 5 minute. Scoate-le apoi și spală-le sub apă.

A treia metodă

Ultima metodă constă în fierberea fructului sau a legumei sau îndepărtarea cojii acestora.

Nu microbii de pe fructe și legume prezintă adevăratul pericol pentru sănătate, ci pesticidele și chimicalele cu care au fost stropite pentru a crește mari și frumoase. Aceste substanțe, care sunt hrană pentru fructe și legume, devine otravă pentru organismul uman. Din acest motiv, cu ajutorul trucurilor de mai sus, putem diminua efectele negative ale pesticidelor și ne vom bucura de savoarea unui fruct.

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.