Rețete de post simple și rapide

Dacă ții Postul Paștelui, cu siguranță ești în căutare de idei de rețete gustoase, dar care se prepară rapid. În acest post nu se mănâncă carne, ouă, lactate, brânzeturi, iar pește doar la Bunavestire și de Florii, astfel încât rămâne să consumi doar fructe, legume, boboase, nuci, semințe, cereale. Chiar dacă nu vei mânca de frupt, să știi că și mâncarea de sec este gustoasă.

Azi ți-am pregătit câteva rețete de post simple și rapide, pe care oricine le poate prepara!

Salate din verdețuri de primăvară

Urzica, ștevia, leurda, mărarul, pătrunjelul, ceapa verde sunt câteva verdețuri pline de vitamine și nutrienți, pe care trebuie să le consumi în acest post. Poți face din ele cele mai delicioase salate, în combinație cu alte legume, nuci sau semințe. În acest articol găsești mai multe rețete cu verdețuri.

Fasole bătută

Pentru doza necesară de proteine, în post este indicat să consumăm boboase. Astfel, poți face o fasole bătută, cu ceapă prăjită, pe care să o mănânci cu o salată de legume sau varză murată. În plus, poți folosi fasolea bătută și la prepararea tartinelor de post.

citește și: 3 rețete de smoothie pentru un mic dejun sănătos

Pizza din vânătă

Pentru a face mini pizza, ai nevoie de felii de vânătă, peste care să pui felii de roșii, ceapă sau cuburi mici de dovlecel. În loc de cașcaval, folosește cașcaval vegetal, tofu sau, după ce scoți vinetele din cuptor, pune peste ele o pastă din semințe de chia.

Legume coapte cu ierburi aromate

Legumele coapte sunt delicioase în perioada postului! Poți folosi orice legumă dorești – cartof, cartof dulce, dovlecel, vânătă, ceapă, morcov, conopidă, broccoli, roșii, pe care să le condimentezi cu ierburi aromate. Vei obține astfel un prânz sau o cină gustoasă și sățioasă.

Supe de legume sau boboase

O supă de mazăre sau linte, care să te încălzească la prânz, este tot ce ți-ai putea dori într-o zi de muncă. Unde mai pui că se prepară foarte ușor – adaugi la un loc lintea și legumele, lași la fiert, apoi dai prin blender și condimenezi după bunul plac. La fel poți proceda și în cazul unei supe de legume.

Post ușor și poftă bună!

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.