3 rețete de smoothie de toamnă pentru un mic dejun sănătos

Toamna avem parte de o mulțime de fructe, pe care le putem consuma ca atare, în compoturi, prăjituri, gemuri sau putem face din ele smoothie. Un pahar cu smoothie va aduce aportul necesar de vitamine și minerale, iar dacă este consumat de micul dejun, cu siguranță poți declara că ziua ta începe bine.

Îți propunem 3 rețete de smoothie, pe care să le prepari dimineața, înainte de a merge la serviciu sau să-i servești pe cei dragi. Smoothie poate fi consumat din pahar sau dintr-un bol, împreună cu semințe sau chiar cereale.

Smoothie cu banană, pară și spanac

Este cea mai simplă rețetă de smoothie, însă cu siguranță va fi îndrăgită de toți membrii familiei. Pentru a pasa toate fructele, dar și frunzele de spanac, vei avea nevoie de un blender. Ai grijă să speli frunzele înainte de a le consuma, chiar dacă scrie pe cutie că au fost deja spălate. Pentru o consistență mai densă sau mai lichidă, adaugă lapte vegetal sau chiar apă. Va fi la fel de gustos în ambele cazuri!

Smoothie cu pară și măr

În orice smoothie, para va fi cea care va adăuga dulceață băuturii. Dacă cei mici nu iubesc aceste două fructe, să știi că le poți pasa, adaugi un pic de pudră de roșcove sau cacao și cu siguranță nu vor rezista tentației de a savura din această gustoșenie. Acest smoothie îl poți pune în bolurile lor preferate, peste care mai adaugi și un pic de pudră din diverse semințe.

Smoothie cu dovleac, pară și iaurt

Deși dovleacul nu este preferat de toți, în combinație cu para și iaurtul, va fi delicios. Ai grijă doar să-l pui în cantități moderate, în funcție de preferințele fiecărui membru al familiei. Consumat cu o lingură de pudră de semințe și un pic de lapte vegetal, va constitui un mic dejun sănătos, plin de vitamine,

Important! Niciodată nu adăuga în smoothie zahăr sau alți îndulcitori. Pentru mai multă dulceață, poți adăuga un pic de miere, însă nu exagera cu cantitatea.

Poftă bună!

Sursa foto – AICI

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.