5 activități de primăvară, pe care să le faci în weekend cu copilul

Chiar dacă primăvara se lasă așteptată, nimeni nu interzice activitățile dedicate acestui anotimp frumos. În weekend, ce-ai zice dacă ai petrece mai mult timp cu copilul și ați face împreună diverse activități tematice? Perioada confecționării de mărțișoare și felicitări pentru 8 martie a trecut, dar se apropie alte sărbători, motiv de bucurie pentru mic și mare. Astfel, în aceste zile de odihnă, e o idee bună să faceți buchete de flori, ghirlande sau coronițe de pus la ușă sau alte proiecte handmade, care să vă țină ocupați și conectați.

Iată 5 activități de primăvară, pe care să le faci în weekend cu copilul!

Faceți o felicitare handmade pentru următoarea sărbătoare sau zi de naștere

Felicitările handmade sunt întotdeauna apreciate și păstrate de oamenii dragi. În acest weekend, puteți face cu copilul astfel de felicitări, fie pentru ziua de naștere a cuiva, fie pentru Paște, sărbătoarea care se apropie. Aveți nevoie de carton colorat, hârtie colorată, foarfecă, lipici și imaginație. Cu siguranță veți reuși să faceți cele mai frumoase felicitări!

Faceți o coroniță de pus la ușă

Odată cu sosirea primăverii e timpul să schimbați coronița de pus la ușă cu una mai colorată. O puteți face în acest weekend. Aveți nevoie de o bază de coroniță (fie din comerț, fie o faceți din crenguțe), panglici colorate, mărgele, flori artificiale și orice altceva credeți că se potrivește. Lăsați imaginația să-și spună cuvântul, iar la final agățați coronița pe ușa de la intrarea în casă.

Creați arborele genealogic al familiei

Este foarte important ca cel mic să-și cunoască strămoșii. Pentru asta, puteți iniția diverse discuții, dar mai ales – puteți face împreună un arbore genealogic. Aveți nevoie de o foaie mare de hârtie și creioane colorate sau markere. Desenați un copac, iar pe ramurile acestuia scrieți numele membrilor familiei din partea mamei și pe cei din partea tatălui. Puteți prinde arborele în camera copilului sau îl puteți înrăma și îl păstrați ca tablou în living.

Desenați cu creta pe asfalt

Chiar dacă afară încă e destul de rece, cu siguranță veți ieși în curte în acest weekend. Pentru a vă încălzi, puteți face diverse jocuri cu mingea sau puteți face desene pe asfalt. În acest fel vei stimula imaginația și creativitatea celui mic și astfel vă veți distra de minune împreună.

Faceți o mini grădină

Dacă stați la curte, în acest weekend pregătiți gradina pentru zilele în care veți începe plantarea. Copilul va fi încântat să te ajute. Iar dacă stați la bloc, puteți face la balcon o mini grădină, cu ghiveciuri în care să plantați diverse semințe. Cel mic va fi responsabil să ude plantele și va observa zilnic cum acestea cresc.

Weekend plăcut!

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.