Plante de cameră periculoase pentru copii

Le întâlnim în toate casele, însă sunt extrem de periculoase. Asta nu ar fi o problemă dacă în casă nu ar exista copii, însă cum ne dorim ca aceștia să fie în siguranță, trebuie să renunțăm la ele. Vorbim despre plantele de cameră periculoase pentru copii. Iată care sunt și de ce trebuie să renunțăm imediat la ele!

Ficusul

Atât de îndrăgit de femei, ficusul este una dintre cele mai periculoase plante. Ficusul conține în frunze și în tulpină o sevă lăptoasă care este extrem de toxică. Evident, nu folosim aceste frunze la prepararea mâncării, însă dacă avem copii curioși, trebuie să fim cu ochii în patru cu această plantă de apartament.

Crăciunița

Chiar dacă este nelipsită din case în perioada sărbătorilor de iarnă, Crăciunița este foarte periculoasă pentru copii. Atât frunzele care se înroșesc, cât și tulpina acesteia, este otrăvitoare. Seva lăptoasă, caustică a Crăciuniței, este foarte iritantă pentru piele sau mucoase și poate produce arsuri pe piele, alergii sau arsuri digestive.

Citește și: PLANTE DE CAMERĂ SIGURE PENTRU COPII

Mușcata

Mușcatele sunt plante întâlnite des în casele noastre, însă acestea sunt foarte periculoase, din cauza frunzelor păroase. Dacă sunt atinse de persoanele cu piele sensibilă, acestea pot produce iritații. Iar dacă sunt consumate în cantitate mare, produc tulburări digestive.

Leandrul

Această plantă decorativă este și ea des întâlnită în casele și în curțile noastre. Cu toate acestea, este foarte toxică. O singură frunză poate fi fatală pentru copii dacă este înghițită. Aceasta conține o sevă care produce încetinirea sau chiar oprirea inimii.

Azaleea

Această plantă frumos colorată, este foarte periculoasă pentru copii. Consumate, frunzele acesteia, care prezintă perișori, irită pielea și pot produce intoxicații mortale, iritații stomacale, dureri abdominale, tulburări de ritm cardiac, convulsii sau chiar comă.

Data viitoare când alegi plantele pentru locuința ta, fii foarte atentă. Cumpără-le doar pe cele nepericuloase!

Sursa fotografiei principale – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.