Plante de cameră sigure atunci când ai copii mici

Atunci când avem copii mici, siguranța acestora este pe primul loc. Ne dorim siguranță nu doar atunci când ies din casă, ci și când se află în locuință. Astfel, apar întrebări la acest subiect și atunci când vine vorba despre plantele de cameră. Dacă unele sunt extrem de periculoase pentru micuți, altele sunt chiar recomandate să fie puse în camera copiilor.

Iată ce plante de cameră sunt sigure atunci când ai copii mici!

Aloe Vera

Planta de Aloe Vera este campioană la purificarea aerului din casă. De asemenea, aceasta elimină și benzenul din atmosferă. Planta nu prezintă nici în pericol pentru copii, însă frunzele sale ghimpoase ar putea crea unele leziuni dacă sunt atinse de cei mici.

Busuiocul

Busuiocul nu doar că nu este periculos, dar mai și ține insectele la distanță. Astfel, un ghiveci cu busuioc este ideal pentru camera copiilor, mai cu seamă că acesta se crește și îngrijește foarte ușor și este aducător de noroc.

Violetele

Acestea aduc un strop de culoare în locuință și sunt și ele foarte ușor de îngrijit. Pentru copii, frunzele plușate ale Violetelor sunt o bună modalitate de a dezvolta motorica fină.

Bambusul auriu

Dacă copiii sunt prieteni buni cu plantele și nu obișnuiesc să le rupă, un bambus auriu este potrivit pentru camera acestora. Este o plantă absolut inofensivă, însă fiind foarte scumpă, ar fi păcat să o rupă cei mici…

Crăciunelul

Cactusul de Crăciun sau Crăciunelul, este o plantă care va înfrumuseța camera micuților nu doar în perioada sărbătorilor de iarnă, când înflorește. Acesta se crește ușor și purifica aerul, fiind perfect pentru o cameră de copii.

Urzicuța

Urzicuța sau Coleus, este o plantă inofensivă pentru copii, însă toxică pentru animalele. Astfel, dacă aveți animăluțe de companie, această plantă nu trebuie să-și aibă locul în locuință.

Tu ce fel de plante preferi pentru camera copilului?

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.