Măști homemade pentru mâinile crăpate în timpul iernii

În perioada iernii, nu doar tenul, dar și mâinile au de suferit. Din cauza gerului și a vântului, acestea se crapă și capătă un aspect inestetic. Pentru a preveni iritarea, dar și pentru a trata rănile, este absolut obligatorie hidratarea și protejarea acestora. În ajutor vin cremele, dar și măștile homemade, din ingrediente pe care le găsim chiar în bucătărie!

Iată câteva rețete de măști homemade pentru mâinile crăpate în timpul iernii!

Mască din albuș de ou

Pentru a-ți proteja mâinile, ai nevoie de câteva ingrediente simple, dar care vor avea numeroase efecte. Pune într-un bol un gălbenuș de ou, ulei de măsline și un pic de suc de lămâie. Dă prin blender, iar soluția obținută aplic-o pe mâini. Lasă să acționeze timp de 20 de minute, apoi clătește cu apă călduță și aplică o cremă hidratantă.

Mască din banană

Pentru a face această mască, ai nevoie de o banană și un pic de miere. Amestecă bine ingredientele, apoi aplică pe mâini, masând ușor. Lasă să acționeze

Mască din cartofi și lapte

Poate nu știai, dar cartofii au rol anti-age, tonifică pielea, o albește și o iluminează. În plus, aceștia ajută și la hidratare. Astfel, pentru a te bucura de efectele benefice ale acestora, fierbe câțiva cartofi, pasează-i, adaugă un pic de lapte și aplică pe mâini pasta obținută. Stai cu această mască până când se răcește, apoi clătește mâinile cu apă călduță. Aplică apoi o cremă hidratantă.

Mască din avocado

Avocado este un fruct cu numeroase efecte benefice pentru sănătate. Acesta poate fi folosit și atunci când îți dorești mâini mai catifelate. Tot ce trebuie să faci este să amesteci avocado cu un pic de miere, un pic de ulei de măsline și două linguri de iaurt. Aplică pe mâini pasta obținută și înfășoară-le într-un prosop sau folosește o pereche de mănuși cosmetice. După 15 minute, clătește mâinile cu apă călduță și aplică cremă.

Chiar dacă aceste măști te vor ajuta să ai pielea mâinilor frumoasă, nu ezita niciodată să porți mănuși atunci când e ger sau bate vântul, pentru a le proteja.

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.