”Emma accesorii create cu drag” – pasiune inspirată de maternitate

Tatiana Plămădeală Coroi este mămica a trei copilași – Emma, de 5 anișori; Matei, de 2 anișori jumătate; și Lia, care la sfârșitul lui ianuarie va împlini un anișor. Tatiana este profesoară de matematică și informatică. Dar, în concediul de maternitate, a redescoperit pasiunea pentru lucrul manual. Așa a apărut Emma accesorii create cu drag.

Tatiana, când și cum a apărut această pasiune pentru tot ce ține de cusut, confecționat, etc?

Această pasiune își are rădăcinile încă din copilărie. Pot spune că am îndrăgit munca manuală din clasa a V-a, datorită dirigintei mele care m-a învățat a broda. Ne-a învățat, de fapt, pe toți elevii din clasă, dar numai eu am ajuns până la final cu prima mea lucrare. Era o față de pernă pe care și acum o țin minte și cred că încă este la părinți. Apoi, timp de 2 – 3 ani, am brodat vreo 14 fețe de perne – „zestrea mea🤣🙉🙈” care și acum stau în casa mare. Tot așa am câștigat și primii mei bănuți.

Și de atunci ești fidelă acestui hobby?

Cât am fost studentă, pasiunea s-a mai domolit. Dar de când am început a activa ca profesoară, din nou am revenit la munca manuală. De data aceasta, am început a broda cu biser. Era un refugiu pentru mine. După mult timp petrecut cu elevii, asta mă liniștea și mă relaxa. Deja când au apărut copiii mei, am învățat sa cos la mașina de cusut.

Cum a apărut ideea de a face anume accesorii pentru fetițe?

Am început să fac accesorii pe când Emma, avea aproape 2 anișori. Primele fundițe și bentițe au fost ale ei.

Mai târziu, am început să confecționez pentru prieteni și cunoscuți. Când Emma a început să meargă la grădiniță și aveam mai mult timp liber, am început să dezvolt această pasiune. Fiind însărcinată cu al doilea copil, mi-am cumpărat o mașină de cusut. Primele săptămâni eram foarte entuziasmată de noua mea achiziție, dar nu a fost să fie. Câteva luni mai târziu, am scos din nou mașina de cusut din cutie și am făcut primele bentițe.

Pe lângă bentițe, tu faci o mulțime de alte lucruri minunate…

Da! La solicitările mămicilor, am început să fac și elastice, fundițe și chiar papioane. Mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă, dar și pentru balul boboceilor. Recent, am început să cos și haine pentru copiii mei și pentru prieteni. Deși am solicitări să cos și la comandă, încă mai ezit.

De ce eziți?

Domeniul confecțiilor vestimentare este unul foarte vast, iar eu am prea puține cunoștințe, deocamdată.

Când găsești timp pentru pasiunea ta?

Practic în fiecare zi, în pauzele de somn ale copiilor. Și atunci când ei mă mai lasă. Nu aș putea spune exact cât timp îmi ia să fac o fundiță, de exemplu, deoarece lucrez cu diferite tipuri de țesătură, panglici și alte materiale. În plus, de obicei, lucrez concomitent la mai multe articole. Fie că e vorba de bentițe, elastice, coronițe, sau agrafe. În ultimul timp, am comenzi de seturi întregi, iar asta necesită câteva ore.

Care sunt planurile de viitor și cum ai de gând să dezvolți această pasiune?

Planific în toamnă să revin la serviciu, măcar pentru câteva ore. Am nevoie de comunicare.

Consider că o femeie are nevoie să mai iasă din acei patru pereți.

Totuși, voi continua să dezvolt și ceea ce îmi aduce satisfacție. De un an și jumătate am creat pagina Emma accesorii create cu drag pe Facebook. Totodată, cei care vor să găsească lucrările mele și să le comande, o pot face și pe Instagram, unde am creat un profil. La sfârșitul acestui an, am participat și la un târg dedicat meșterilor în localitatea noastră. Pentru anul care vine am multe planuri, însă deocamdată nu pot divulga mai multe detalii. Momentan, mă dedic sută la sută copiilor, familiei și pasiunii mele.

Tatiana, mulțumesc și multă baftă îți doresc!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.