Ce să faci cu hainele mici rămase de la copii

Copiii cresc atât de repede, încât hainele care astăzi le vin perfect, în câteva săptămâni le rămân mici. Și oricât de dragi ți-ar fi, nu le poți păstra, căci locuința va deveni prea aglomerată și vei avea nevoie de spațiu pentru hainele pe care le poartă în prezent.

E absolut normal să te atașezi de unele lucruri, însă trebuie să fii conștientă că nu le poți păstra pe toate. Alege câteva, iar de celelalte desparte-te cu bucurie. Ce să faci cu ele după ce decizi că nu le mai vrei? Iată câteva idei!

Donează-le unei familii cu copii

Din păcate, există mulți copii care ar putea avea nevoie de aceste hăinuțe. Cu siguranță cunoști astfel de familii, cu o situație financiară precară, care s-ar bucura de aceste hăinuțe. Ai grijă doar să fie curate și purtabile. Hainele rupte sau pătate, nu le dona până când nu le aduci într-o stare bună.

Donează-le unui ONG

Există numeroase ONG-uri și asociații de caritate, care colectează haine pentru copii. Contactează-le și mergi la sediul lor pentru a duce hăinuțele. Mai departe, se vor ocupa ei de distribuirea hăinuțelor către copiii care au nevoie de ele.

Dăruiește-le unei prietene/rude cu copil mai mic

Dacă ai o rudă sau o prietenă care are copil mai mic decât al tău, dăruiește-i ei hăinuțele. Având în vedere că cei mici cresc atât de repede, cu siguranță se va bucura să primească în dar articole vestimentare, pe care oricum, copil său nu le va purta prea mult timp.

Transformă-le în alte articole vestimentare

Unele haine pot fi transformate. Rochițele, de exemplu, pot fi făcute în tricouri sau fustițe, bluzele – în maiouri. Dacă ai acasă o mașină de cusut, cu siguranță știi cum să dai hăinuțelor o nouă viață. Nu ezita să faci acest lucru!

Fă din ele covorașe pentru copii

Hainele care nu mai pot fi purtate, le poți tăia fâșii, pe care mai apoi să le tricotezi și să faci din ele covorașe moi, pe care copiii să se joace.

Vinde-le

Dacă ai haine în stare foarte bună sau chiar noi, le poți vinde la un preț mai mic. Există diverse site-uri și grupuri unde poți face acest lucru.

Fă din ele jucării sau decorațiuni

Din hainele mici ale copilului poți face jucării sau obiecte de decor. De exemplu, primele hăinuțe pot fi puse în ramă și păstrate în camera celui mic. O idee bună este să faci din ele cuburi sau sfere moi.

Nicidecum nu arunca la gunoi hainele care sunt în stare bună! Cineva ar putea avea cu adevărat nevoie de ele!

Sursa – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.