De ce nu e bine să acoperim cu fular nasul și gura copiilor

Odată cu venirea iernii, tot mai mulți părinți sunt tentați să acopere cu fular gura copiilor pentru a-i proteja de frig. Nimic mai greșit! Aerul cald, întâlnindu-se cu cel rece din exterior, va forma un mediu umed, potrivit pentru dezvoltarea bacteriilor și virusurilor. Astfel, dorind să le facă micuților bine, prin această metodă părinții le fac mai mult rău.

Iată de ce nu e bine să acoperim cu fular nasul și gura copiilor atunci când ieșim cu ei la plimbare în timpul iernii!

Bacteriile se înmulțesc rapid
Într-un mediu umed, bacteriile și virusurile se înmulțesc foarte repede. În timp ce copiii respiră, acestea ajung în gât, exact acolo unde nu trebuie!

Copiii nu respiră corect
Atunci când au nasul și gura acoperite, copiii sunt tentați să respire pe gură și nu pe nas, unde aerul este filtrat și încălzit înainte de a ajunge în gât și plămâni.

Apar iritații
Mediul umed este perfect pentru apariția iritațiilor la nivelul gurii și al nasului. Copiii predispuși la alergii vor face foarte repede aceste iritații, iar după câteva zile de purtat fular, acestea s-ar putea complica și vor fi un adevărat chin pentru micuți.

Ce e de făcut?

Pentru a evita apariția acestor probleme, este indicat ca cei mici să fie îmbrăcați adecvat și potrivit cu vremea de afară, fără a le acoperi nasul și gura cu fular. Atunci când ies afară, copiii trebuie să aibă extremitățile calde. Astfel, asigură-te că al tău copil are o încălțăminte călduroasă, cu o mărime potrivită și poartă mănuși.

Totuși, copiii nu trebuie înfofoliți. Un maieu, o bluză cu mânecă lungă, un pulover și o scurtă călduroasă sunt suficiente pentru a-i proteja de frig. Dacă vor fi îmbrăcați prea gros, copiii vor transpira și vor avea toate șansele să răcească.

Când folosim fularul

Gâtul copiilor trebuie protejat atunci când ies afară. Acest lucru se face cu ajutorul unui fular moale. În combinație cu o căciulă călduroasă, vor proteja garantat copiii și le vor asigura confortul necesar.

Totuși, dacă afară este prea frig, iar termometrele arată temperaturi de peste -20 de grade, poate ar fi bine de amânat plimbările cu copiii mai mici. În tot acest timp, încăperile în care stau aceștia, trebuie aerisite regulat, oferindu-le astfel un mediu sigur și confortabil.

Sursa foto – AICI

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.