Institutul Pantone a decis care este culoarea anului 2022

Institutul Pantone a anunțat care va fi culoarea anului 2022. În anul care vine, această nunață va domina atât lumea modei, cât și cea a desginului interior. Astfel, în urma anunțului făcut de cercetători, culoarea lui 2022 este Pantone 17-3938 Very Peri.

Very Peri  este o nuanță dinamică de albastru, cu un subton de roșu violet viu, care îmbină fidelitatea și constanța albastrului cu energia și entuziasmul roșului. Este o culoare nouă, dinamică, care încurajează inventivitatea și creativitatea personală.

Potrivit prezentării făcute de cercetătorii Institutului Pantone, Very Peri ne prezintă viitorul într-o nouă lumină.

Trăim vremuri de transformare. Pe măsură ce ieșim dintr-o perioadă intensă de izolare, noțiunile și standardele noastre se schimbă. Afișând o încredere fără griji și o curiozitate îndrăzneață care ne animă spiritul creativ, curios și intrigant, Very Peri ne ajută să îmbrățișăm acest peisaj plin de posibilități, deschizându-ne către o nouă viziune pe măsură ce ne rescriem viețile”, arată portalul pantone.com.

Este literalmente cea mai fericită și cea mai caldă dintre toate nuanțele de albastru. Culoarea simbolizează viitorul. Are atitudinea viguroasă și veselă despre care vorbim, acea încredere fără griji și spirit creativ”, a declarat directorul executiv al Pantone Color Institute, Leatrice Eiseman, într-un apel video.

Potrivit Pantone, Very Peri este un indicator al contextului fizic și digital actual. Compania americană face referire la influența metaversului și impactul izolării din cauza coronavirusului drept elemente cheie care au stat la baza alegerii culorii

Ce este Institutul Pantone

Pantone LLC este o companie cu răspundere limitată, sediul în Carlstadt, New Jersey, Statele Unite. Compania este cunoscută mai ales pentru Pantone Matching System (PMS), un spațiu de culoare patentat utilizat într-o varietate de industrii, în special design grafic, design de modă, design de produs, imprimare și fabricație și care susține gestionarea culorii de la proiectare la producție, în formate fizice și digitale.

X-Rite, un furnizor de instrumente și software de măsurare a culorii, a achiziționat Pantone pentru 180 milioane de dolari în octombrie 2007, și a fost achiziționat de Danaher Corporation în 2012.

Din 2000, Pantone Color Institute a declarat o anumită culoare „Culoarea anului”. De două ori pe an, compania găzduiește, într-o capitală europeană, o întâlnire secretă a reprezentanților grupurilor de standarde de culoare ale diferitelor națiuni. După două zile de prezentări și dezbateri, ei aleg o culoare pentru anul următor. Culoarea se presupune că este conectată la zeitgeist. Rezultatele ședinței sunt publicate în Pantone View, pe care designerii de modă, florarii și multe alte companii orientate către consumatori le achiziționează pentru a-și orienta proiectele și planifica viitoarele produse. 2016 și 2021 sunt singurii ani cu mai multe culori.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.