Află TOTUL despre spălarea „inversă” a părului

Udăm părul, aplicăm șampon, spălăm, aplicăm condiționer, clătim. Cam aceasta e metoda de spălare a părului, folosită de majoritatea femeilor. Unele persoane însă își spală părul…invers. Sună destul de ciudat, însă se pare că această tehnică dă rezultate mult mai spectaculoase.

Ce înseamnă spălarea „inversă” a părului?

Spălarea inversă presupune mai întâi aplicarea balsamului, apoi a șamponului. Asta înseamnă că orice reziduu de condiționer va fi clătit, astfel încât părul să nu fie greu. Ar putea suna straniu, căci scopul balsamului este să hrănească părul, însă pentru părul fin, gras și moale, acest mic truc este tocmai ceea de ce e nevoie.

Această tendință este benefică pentru persoanele cu păr fin și gras, care doresc în continuare să aibă un păr ușor, fără greutate și exces de umiditate. Dacă ești adesea tentată să elimini balsamul din rutina de îngrijire a părului, dar ai capetele uscate și îl piepteni greu, această tehnică e pentru tine! Însă, dacă ai firul gros, renunță la spălarea inversă, care are în general scopul de a adăuga volum părului.

Specialiștii spun că hidratarea firelor de păr înainte de curățare este o modalitate excelentă de a oferi o „reparație” foarte necesară scalpului și de a face părul să arate mult mai sănătos. Aplică o cantitate generoasă de condiționer, o dată pe săptămână, înainte de șamponare, apoi usucă părul fără produse. Rezultatul? O textură super-proaspătă a părului, care va arăta perfect sănătos și strălucitor.

Cum se realizează „spălarea” inversă?

Cel mai bine este să umezești bine părul și să aplici balsamul la capete, fără să clătești. Masează ușor și lasă să acționeze câteva minute. Aplică apoi, la rădăcini, șamponul și masează, după care clătește. Astfel, capetele uscate și despicate vor primi hidratarea necesară, iar murdăria de pe păr va fi îndepărtată.

Pe piața de la noi există o gamă de produse de îngrijire a părului, special concepută pentru spălarea inversă. Această gamă constă dintr-un balsam de pre-spălare, un șampon, un maximizator de volum (un produs ușor de condiționat pentru a fi utilizat după spălare) și un mousse de volum. Această linie este o opțiune excelentă pentru spălarea de zi cu zi, deoarece produsele au fost special concepute pentru a fi utilizate în acest mod.

Pentru a te convinge dacă funcționează această metodă, nu-ți rămâne decât să o testezi și să te bucuri de un păr sănătos și luminos cât mai mult timp!

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.