5 măști naturale pentru ridurile din jurul ochilor

Odată cu vârsta, apar tot mai multe riduri. Cele de expresie sunt extraordinare, semn că trece timpul frumos și noi îl petrecem râzând și bucurându-ne. Dar există și riduri ce apar din cauza altor factori – razele solare ultraviolete, îngrijire necorespunzătoare, alimentație nesănătoasă.

De multe ori, atunci când ne îngrijim tenul, atragem atenția în special rutinei de îngrijire, acneei, petelor pigmentare, iar ridurile din jurul ochilor rămân undeva pe locul secund. Totuși, această zonă fină și sensibilă merită și ea atenție sporită. Astfel, hidratarea zilnică a acesteia ar trebui să nu lipsească, iar efectuarea unor măști naturale va ajuta în acest sens.

Aceste măști sunt rapide, necostisitoare și pot fi făcute oricând, în condiții de casă. Folosite în mod constant, vor aduce o îmbunătățire vizibilă a pielii din jurul ochilor.

Iată care sunt cele mai eficiente:

Mască din albuș de ou și suc de lămâie
Pentru aceasta vei avea nevoie de: albușul unui ou, peste care vei adăuga câteva picături de suc de lămâie. Bate albușul până când se transformă într-o spumă, apoi aplic-o în jurul ochilor. Lasă să acționeze timp de 30 de minute, după care îndepărtează și spală ochii cu apă călduță. Aplică apoi o cremă dedicată special pentru această zonă.

Mască din apă de trandafir sau de levănțică
Dacă ai acasă apă de trandafir sau de levănțică, înmoaie în ea două dischete demachiante, apoi aplică-le în zona ochilor. Lasă să acționeze 15-20 de minute, apoi aplică o cremă hidratantă. Dacă vei repeta zilnic acest procedeu, rezultatele nu vor întârzia să apară.

Mască din cartofi și miere
Pentru această mască, dă prin răzătoare un cartof crud, decojit și amestecă-l cu un pic de miere. Pune pe două dischete demachiante compoziția obținută și aplică pe ochi. Lasă să acționeze 15-20 de minute. Clătește apoi cu apă călduță și folosește o cremă hidratantă.

Mască din avocado și ulei de migdale
Pasează un pic de avocado și adaugă câteva picături de ulei de migdale. Aplică pasta obținută pe zona din jurul ochilor și lasă să acționeze 20 de minute. Spală apoi cu apă călduță.

Mască din banană și miere
Pasează o bucată de banană bine coaptă și adaugă în ea un pic de miere. Compoziția obținută aplic-o pe zona din jurul ochilor. Lasă să acționeze 20 de minute, apoi spală cu apă călduță.

Aceste măști, făcute zilnic, te vor ajuta să scapi sau să estompezi ridurile din jurul ochilor.

Chiar și așa, cu riduri sau fără, nu uita că frumusețea vine din interior!

Foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.