CUM și CU CE spălăm hainele bebelușului

Ai cumpărat toate hainele necesare pentru bebelușul tău, dar urmează să le speli. Cu siguranță te întrebi ce fel de detergent să folosești, dacă să adaugi și balsam de rufe, dacă să le calci sau nu. Ei bine, îți răspundem noi la aceste întrebări!

Când vine vorba de praf de spălat, nici unul nu poate fi catalogat drept „cel mai bun”, însă trebuie să avem în vedere impactul adus de acesta asupra mediului înconjurător, dar și a pielii bebelușului. Astfel, sunt indicați detergenții ecologici și hipoalergenici.

Pielea bebelușului este extrem de sensibilă, în special în primele luni de viață. Tocmai din acest motiv, este foarte important să speli toate hainele micuțului înainte de prima purtare. Acest lucru va ajuta la eliminarea oricăror substanțe sau particule de praf care pot irita pielea delicată a bebelușului sau care îi pot pune în pericol sănătatea.

CUM SĂ SPELI HAINELE BEBELUȘULUI

De multe ori spălatul hăinuțelor celui mic poate fi copleșitor, însă acest lucru este obligatoriu. Iată ce pași să urmezi pentru a ușura acest proces:

1.Verifică etichetele și spală hainele conform indicațiilor de pe acestea. Dacă etichetele sunt din hârtie, elimină-le.

2.Sortează hăinuțele – pe cele care se spală la mână, spală-le separate, iar pe celelalte – la mașina de spălat, în funcție de temperatura suportată de stofă, care este indicate pe etichetă.

3.Alege detergentul potrivit, care nu conține balsam sau înălbitor.

4.Clătește hainele foarte bine (dacă le-ai spălat la mână).

5.Nu spăla niciodată hainele bebelușului împreună cu ale celorlalți membri ai familiei și nici nu folosi același detergent, decât dacă este unul potrivit și pentru bebeluș.

CE FEL DE DETERGENT SĂ FOLOSEȘTI

Menționam mai sus faptul că hainele bebelușului se spală separat de cele ale restului familiei. Pentru acestea este indicat să folosești un detergent hipoalergenic, care nu irită pielea catifelată și sensibilă a copilului. Pentru a nu expune pielea acestuia la diverși compuși chimici, optează pentru un detergent ecologic, care nu conține parfum sau alte ingrediente nocive atât pentru bebeluș, cât și pentru natură.

De asemenea, nu folosi clătitor sau înălbitor. De obicei, aceștia conțin foarte multe chimicale, care fac rău pielii.

După ce ai spălat hainele, le poți usca fie într-un uscător, fie în aer liber. Atunci când faci acest lucru automat, nu uita că uscătorul va strânge hainele și s-ar putea ca unele dintre ele să nu-i mai vină bebelușului tău după primul ciclu de spălare. Dacă usuci la aer liber, atunci când le aduci în casă, verifică-le minuțios pentru a nu rămâne în ele vreo insectă, care ar putea înțepa copilul.

Sursa foto – AICI

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.