Cât de periculoase pentru sănătatea femeii sunt absorbantele zilnice

Întâlnite în toate magazinele, absorbantele zilnice sunt tot mai mult folosite de femeile din întreaga lume. Acestea însă nu sunt atât de inofensive pe cât pare. Din contra, pot cauza numeroase afecțiuni în zona intimă și ar trebui evitate fără nici o ezitare. Absorbantele zilnice, pe lângă faptul că sunt nocive pentru femei, mai și prezintă un pericol pentru natură, fiind fabricate 100% din plastic, care se descompune extrem de greu.

Nu se folosesc zilnic!
Chiar dacă se numesc „zilnice”, acestea nu trebuie purtate în fiecare zi, scopul lor fiind altul. Acestea sunt destinate zilelor premergătoare și celor care urmează ciclului menstrual. Atunci când ai secreții vaginale abundente, nu trebuie să-ți protejezi lenjeria intimă cu aceste absorbante, ci pur și simplu trebuie să mergi la un medic ginecolog, care te va ajuta să rezolvi problema.

Pielea nu poate respira
Absorbantul zilnic este făcut din plastic. Pielea nu poate respira prin plastic. Astfel, secrețiile vaginale, care sunt umede, în combinație cu temperatura înaltă, vor duce la apariția iritațiilor și la infecții.

Sunt tratate cu substanțe chimice
Albul crează impresia de curat, de aceea aceste absorbante sunt tratate chimic pentru a fi de un alb imaculat. Toate aceste substanțe chimice stau ore întregi în zona ta vaginală. Astfel, cauzează diverse afecțiuni. În acest sens, niciodată nu cumpăra protejslipuri cu miros, care sunt de două ori mai periculoase.

Nu oferă nicidecum senzația de prospețime
Unicul lucru care oferă această senzație este spălatul cu apă călduță și purtarea lenjerie din bumbac. Acest produs, care conține numai plastic și nu lasă pielea să respire normal, nu are cum să ofere senzație de prospețime.

Pentru zilele premergătoare menstruației, dacă totuși vrei să folosești absorbante zilnice, optează pentru cele din bumbac organic, care sunt naturale și netratate chimic. De asemenea, asigură-te că le schimbi de câteva ori pe zi, la fiecare 3-4 ore.

Foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.