Sănătatea picioarelor – Cum să le îngrijești toamna

Nu doar tenul și mâinile au nevoie de o îngrijire mai deosebită în perioada rece a anului, ci și picioarele. Spre deosebire de bărbați, femeile sunt de patru ori mai predispuse să dezvolte anumite afecțiuni la nivelul picioarelor, în special toamna și iarna, motiv pentru care acestea trebuie îngrijite corespunzător. Igiena picioarelor este la fel de importantă ca igiena mâinilor, unghiilor, dinților. Nu o neglija!

Poartă încălțăminte confortabilă și călduroasă

Principala cauză care duce la probleme legate de sănătatea picioarelor este încălțămintea incomodă. O încălțăminte imperfect adaptată va favoriza apariția diverselor afecțiuni ale pielii și unghiilor, dar și transpirația excesivă. Astfel, evită tocurile incomode, care deformează talpa, dar și încălțămintea care este prea strâmtă. Asigură-te că porți toamna doar încălțăminte rezistentă la apă și la umezeală și în care nu îți este frig. Ai grijă ca aceasta să fie permanent uscată și îngrijită.

Poartă doar colanți/șosete sau ciorapi de bumbac

Ciorapii din materiale naturale vor ține de cald, dar și vor împiedica transpirația excesivă. Astfel, vei avea picioarele uscate și nu îți va fi frig pe parcursul întregii zile. Și niciodată nu încălța de două ori aceeași pereche de șosete!

Stabilește un ritual de îngrijire

Este foarte important ca picioarele să fie zilnic îngrijite. Astfel, este indicat ca la final de zi să le cureți de orice transpirație sau murdărie. Poți face același lucru și dimineața. Așa vei începe ziua proaspătă, iar seara nu vei duce în așternuturi bacterii și murdărie.

Folosește produse de îngrijire calitative

Pentru a împiedica dezvoltarea de fungi, folosește pentru îngrijirea tălpilor și a unghiilor doar produse calitative. Bacteriile vor contribui la dezvoltarea mirosului urât, de aceea este foarte important să alegi produse care să le distrugă, iar tu să te bucuri de picioare sănătoase. De asemenea, pentru a preveni și evita creșterea numărului de bacterii în încălțăminte, dar și pentru a păstra zona picioarelor mai puțin umedă, folosește o pudră.

Curăță tălpile și unghiile

Chiar dacă toamna picioarele nu mai sunt atât de mult la vedere, îngrijirea acestora nu trebuie ignorată. Astfel, folosește exfoliant sau scrub pentru tălpi de 1-2 ori pe săptămână, curăță zona călcâielor și hidratează-le pentru a preveni crăparea acestora. De asemenea, îngrijirea picioarelor începe cu o pedichiură frumoasă și sănătoasă. Taie unghiile în mod regulat și corect, pentru a preveni dezvoltarea de bacterii și creșterea acestora în carne. Fii atentă și la cuticule. Acestea nu trebuie să fie uscate și rupte, riscând infectări și lezări.

Alte sfaturi utile:

  • Întotdeauna spală și zona dintre degete. Acolo se adună cea mai multă murdărie.
  • Masează-ți picioarele ori de câte ori ai ocazia. E vorba nu doar de laba piciorului, ci și de mușchi. Astfel, va fi pusă în mișcare circulația sângelui și va dispărea oboseala.
  • Dacă ai picioare crăpate și uscate, folosește tratamente naturiste – miere, ulei de cocos, banane, ulei de migdale.

Pentru ca la vară să ai picioare frumoase și sănătoase, ai grijă de ele în perioada rece a anului!

Foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.