E bine sau nu să dormi noaptea cu șosete în picioare?

Multe persoane preferă să doarmă noaptea cu șosete în picioare. Acest lucru contribuie la reglarea temperaturii corpului și la un somn mai calitativ. Șosetele pot ajuta oamenii să adoarmă mai repede și să rămână adormiți mai mult timp datorită unui proces numit vasodilatație distală. Unele studii au demonstrat că purtarea ciorapilor în pat crește circulația și fluxul sanguin la nivelul picioarelor. Acest lucru poate ajuta la scăderea temperaturii centrale a corpului și transmite semnal creierului că este timpul să se culce.

Te ajută să adormi mai repede

Cercetătorii de la Sleep Foundation susțin că temperaturile scăzute ale corpului preced, de obicei, somnolența și există dovezi care sugerează că utilizarea șosetelor sau a altor metode de încălzire a picioarelor poate scădea temperatura corpului și te poate ajuta să adormi mai repede.

Scad șansele de a avea atac Raynaud

Un alt beneficiu al mersului la culcare încălțat în șosete este scăderea șanselor de a avea un atac Raynaud – o boală care afectează degetele de la picioare și de la mâini, în care pielea își pierde circulația și începe să se umfle și să doară. O serie de studii au arătat că purtarea șosetelor pe timp de noapte poate ajuta la prevenirea unui atac prin menținerea circulației sângelui și a căldurii membrelor.

Tratează călcâiele crăpate

Dormitul cu șosete ajută la îmbunătățirea călcâielor crăpate. E bine să-ți hidratezi picioarele, să-ți pui șosete de bumbac timp de o săptămână sau două și vei observa o piele mai puțin uscată la nivelul călcâielor și a tălpilor.

Ce fel de șosete e bine să purtăm?

E bine de știut că nu toate șosetele sunt create la fel și nu toate sunt potrivite pentru somn. Înainte de a merge la culcare, încalță șosete curate, care sunt fabricate din fibre naturale, cum ar fi cașmirul, lâna merino, bambusul sau bumbacul. Aceste materiale vor oferi căldura adecvată, respirabilitate și vor susține igiena generală a pielii.

Șosetele de compresie sau ciorapii compresivi medicinali, dacă nu sunt indicați de medic, trebuie evitați în pat.

Indiferent dacă porți sau nu ciorapi în timpul somnului, important este să ai un somn calitativ și să dormi 8 ore pentru a-i oferi organismului odihna necesară.

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.