Îngrijirea buzelor uscate. Sfaturi simple și ușor de urmat

Buzele uscate sunt un fenomen specific oricărui anotimp, dar e adevărat că iarna lucrurile se acutizează și mai mult. Iată de ce, în acest anotimp e cazul să atragem o mai mare atenție buzelor, pentru ca acestea să nu ne afecteze negativ look-ul.

Cel mai adesea, buzele se usucă din cauza deshidratării. Și uneori, aceasta poate fi cauzată chiar și de unele produse cosmetice. De exemplu, rujurile rezistente la apă, sau cele care rezistă mai multe ore în șir. Iată de ce chiar și firmele producătoare recomandă să folosiți o cremă hidratantă pentru buze în combinație cu un astfel de ruj.

Cum exfoliem pielea uscată de pe buze?

Sunt diverse produse speciale pentru exfolierea buzelor. Dar, ați putea face foarte ușor acest lucru și acasă. O variantă ar fi să aplicați o cremă hidratantă pe care să o masați ușor pe buze cu ajutorul unei periuțe de dinți, apoi să clătiți cu apă călduță. Dacă, însă, periuța este prea dură, presărați pe buzele unse cu cremă puțin zahăr și masați ușor cu degetele, după care clătiți. Puteți face acest lucru în fiecare dimineață, înainte de a aplica machiajul.

Cum păstrăm efectul buzelor frumoase întreaga zi?

Este foarte important ca după exfoliere buzele sa fie încontinuu hidratate. În caz contrar, riscați ca buzele să se usuce și mai tare. Este absolut necesar să folosiți pe parcursul întregii zile un balsam de buze, indiferent dacă umblați prin frig sau lucrați într-un oficiu cu aer prea cald și uscat. Dacă vă simțiți buzele uscate, evitați să le umeziți cu limba. Acest obicei duce și mai mult la uscarea buzelor. În schimb, consumați suficiente lichide, or hidratarea este cuvântul cheie în menținerea buzelor frumoase.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.