În anul 1950 a luat naștere cea mai apreciată formă de medicină alternativă – terapia Bowen, numită și terapia Bowtech. La bazele acesteia a stat Tom Bowen, care folosea o tehnică de vindecare prin atingere și echilibrare. Australianul pornea de la ideea conform căreia organismul uman se poate reface singur, poate lupta împotriva bolilor și se poate apăra de acestea, deoarece de-a lungul evoluției și-a creat toate instrumentele necesare supraviețuirii.
Ce presupune terapia Bowen
Din anii 50, terapia Bowen s-a dovedit eficientă în tratarea problemelor neuro-vegetative, osteo-musculare, neurologice și ale bolilor interne. Terapeuții care o practică folosesc o tehnică manuală, care nu este invazivă, dar prin care se accelerează procesul natural de autovindecare al corpului. Astfel, prin presiuni ușoare asupra unor puncte (mușchi, tendoane, nervi, ligamente etc) se transmit mici impulsuri sistemului nervos vegetativ, stimulând organismul să se autovindece. Aceștia nu fac mișcări bruște, înțepături și nici nu aplică substanțe pe piele, ci folosesc doar capacitatea de autovindecare a organismului, tratamentul fiind individualizat pentru fiecare pacient.
Ce putem trata prin terapia Bowen
Terapia Bowen nu folosește forța, ci facilitează legătura între sistemul osos, cel nervos și cel muscular. Astfel, prin intermediul acesteia pot fi tratate numeroase boli. Tehnicile Bowen reduc inflamația și disconfortul, entorse și luxații, mușchi și articulații înțepenite, torticolis, dureri de spate, calmează migrenele și durerile de cap, oferă ocazia de relaxare și echilibrare a organismului.
Mai tratează:
- deplasările osoase
- dezechilibrele psihice ușoare
- afecțiuni ale sistemului digestiv
- afecțiuni neurologice
- infertilitate și dezechilibre hormonale
- probleme ginecologice
- afecțiuni ale sistemului respirator
Are reacții adverse?
Terapia Bowen este o procedură complet neinvazivă, motiv pentru care nu are reacții adverse. Aceasta este indicate la orice vârstă, indifferent de sex.
IMPORTANT! Terapia Bowen nu exclude medicina alopată și nu influențează în sens negativ un tratament medicamentos.
Sursa foto – Unsplash