Jocuri în aer liber, pe care să le faci cu familia în serile de vară

Serile de vară, în special cele de weekend, ar trebui să fie petrecute în familie. După o săptămână de muncă, relaxarea în aer liber, alături de oamenii dragi, este binevenită și recomandată nu doar pentru sănătatea fizică, ci și pentru cea sufletească. Nelipsite sunt și jocurile, copiii fiind dornici de ele, în special atunci când toți sunt acasă.

Azi îți recomandăm câteva idei de jocuri în aer liber, pe care să le faci cu familia în serile de vară și să creați astfel amintiri de neuitat.

Imită-mă

Este un joc ce poate fi făcut nu doar afară, însă e mult mai bine să-l jucăm în aer liber, unde avem mai mult spațiu la dispoziție. E nevoie de minimum doi jucători. Unul dintre ei e șeful și face diverse mișcări, pe care ceilalți trebuie să le imite. Iese din joc persoana care nu reușește să imite corect mișcările.

Oprește-te din joc

La acest joc e nevoie de mai mulți jucători, pentru a fi mai interesant. Astfel, un jucător numără până la 10, iar ceilalți fac diverse mișcări. Când se termină numărătoarea, toți trebuie să rămână complet nemișcați. Jucătorul numără din nou până la 10. Iese din joc cel care nu reușește să stea nemișcat până când se termină numărătoarea. Persoana care iese din joc va număra data viitoare.

Prinde umbra

Jocul e numai bun de-l făcut vara, în prima parte a zilei sau spre seară, când se vede foarte bine umbra. E nevoie de un urmăritor, care să încerce să prindă umbra celorlalți jucători. Dacă o umbră este prinsă, jucătorul stă deoparte până când sunt prinse toate umbrele.

Șotron

Acest joc, în care trebuie să sari într-un picior după ce arunci o pietricică, este foarte îndrăgit de copii. Poate fi jucat și de o singură persoană, însă e mult mai interesant cu doi-trei jucători. Important este ca nici unul dintre ei să nu calce pe linii, iar cel care reușește să arunce pietricica în pătrățelele de la 1 la 8, se declară câștigător.

Văd ceva care începe cu litera…

Bineînțeles, acest joc îl putem face și în casă, dar afară e mult mai interesant. Un jucător spune „Văd ceva care începe cu litera X”, iar ceilalți trebuie să ghicească obiectul, numindu-l pe rând. Câștigă cel care ghicește primul.

De-a v-ați ascunselea

E nevoie de mai mulți jucători, pentru mai multă distracție. Un jucător trebuie să numere până la 10-20, cu ochii închiși, iar ceilalți se ascund. Când a terminat de numărat, strigă „Cine nu e gata, îl iau cu lopata” și pornește în căutare. Căutătorul, dacă îl vede pe cel ascuns, fie trebuie să îl atingă, fie să strige „Am văzut pe X”. Câștigă ultimul jucător rămas ascuns.

Prindem cuvântul

Pentru acest joc e nevoie de mai multe persoane și o minge. Primul jucător spune un cuvânt și aruncă mingea spre un altul, care trebuie să o prindă, să spună cuvântul prins și să o transmită mai departe, însoțită de alt cuvânt. Acel jucător care nu spune cuvântul corect sau nu prinde mingea, iese din joc.

Spor la joacă!

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.