Decorațiunile din scoici – perfecte pentru amenajarea locuinței în timpul verii

Dacă ai fost la mare cu copiii, cu siguranță ai revenit acasă cu o pungă plină cu cochilii de scoici. Iar dacă încă nu ai fost, pregătește-te, căci cei mici adoră să le colecționeze, iar apoi să le uite într-un colț al casei. Totuși, din cochilii poți face o mulțime de lucruri, de la jocuri, până la bijuterii sau chiar obiecte de decor. Acestea vor oferi locuinței un aspect unic și deosebit.

Decorațiunile din scoici sunt perfecte pentru amenajarea locuinței în timpul verii, de aceea nu ezita să le confecționezi împreună cu cei mici. Iată câteva idei din care să te inspiri!

Literă decorativă cu scoici

Tot ce trebuie să faci este să decupezi din carton gros inițiala numelui copilului sau al familiei sau orice altceva îți dorești și să o decorezi cu scoici. Folosește un pistol cu clei fierbinte pentru a fixa bine scoicile pe baza de carton. Poți păstra litera pe noptieră, deasupra patului sau chiar pe ușa de la intrare.

Vază decorată cu scoici

Pentru a face o astfel de vază, nu a nevoie de prea multe lucruri. O sticlă veche, o bucată de sfoară, câteva scoici și un pistol cu clei fierbinte te vor ajuta să obții cea mai frumoasă vază. Înfășoară sticla în sfoară, apoi decorează cu scoici, folosind cleiul fierbinte. Pune flori în vaza nouă și aranjeaz-o pe măsuța de cafea din living.

Ramă foto

Dacă ai o ramă foto care nu îți mai este dragă și pe care vrei să o dai la gunoi, mai bine mai oferă-i o șansă. Decorează rama cu scoici de diverse dimensiuni și modele, pune în ea fotografia preferată și păstreaz-o într-un loc vizibil din casă. Va atrage toate privirile!

Bibelouri

Scoicile mari pot fi folosite ca și bibelouri în baie sau chiar în living. Acestea vor arăta bine lângă o plantă de cameră sau, dacă sunt puse în baie, lângă coșul cu prosoape curate.

Cadru pentru oglindă

Oglinzile nu trebuie să lipsească din nici o casă. Pentru a face o oglindă frumoasă, ai nevoie de un cadru, câteva scoici și un pistol cu clei fierbinte. Fixează scoicile de cadru și prinde oglinda acolo unde ai nevoie. Va fi un obiect de decor practic și neobișnuit.

Sunt doar câteva idei din care te poți inspira, însă imaginația nu are limite, de aceea poți face din cochiliile de scoici orice decorațiune îți dorești!

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.