Cum să aplici corect crema de protecție solară

Expunerea la soare poate cauza probleme grave de piele, cum ar fi riduri, îmbătrânire prematură sau chiar cancer de piele. Din acest motiv, crema de protecție solară este o măsură de prevenire obligatorie în perioada verii și nu doar. Aceasta se aplică pe tot parcursul anului, în special în zilele foarte însorite, în zilele cu zăpadă, dar și în zilele posomorâte. Pentru a fi cu adevărat eficientă, e nevoie de urmat câțiva pași.

Iată cum să aplici corect crema de protecție solară!

SPF în funcție de tipul de piele

Dacă nuanța pielii tale este deschisă, este ideal să folosești o cremă cu SPF 30 sau mai mare. Pentru pielea închisă se potrivesc și produse cu SPF începând de la 15 în sus.

Când aplicăm cremă de protecție solară

Trebuie de știut că această cremă se aplică înainte de a ieși din casă, cu 15-30 de minute, căci pielea are nevoie de un pic de timp pentru a o absorbi. Dacă o aplici afară, e foarte ușor să capeți arsuri până când aceasta își face efectul.

Ce cantitate de cremă folosim

Nu economisi crema, ci aplic-o generos pe toate suprafețele expuse la soare. Chiar dacă pielea rămâne albă, insistă până la absorbția totală.

Unde aplicăm cremă de protecție solară

Multe persoane fac greșeala de a-și proteja doar tenul cu cremă. Însă există și alt zone care sunt foarte expuse la soare – decolteul, brațele, picioarele. Toate intră în contact cu razele solare și sunt predispuse la arsuri. Pentru buze folosește un balsam cu SPF, iar dacă porți haine foarte subțiri, aplică crema pe întreg corpul, căci razele sunt atât de puternice, încât pot pătrunde și prin obiectele vestimentare.

Cât de des folosim cremă de protecție solară

Specialiștii recomandă reaplicarea cremei din două în două ore sau de fiecare dată când transpiri excesiv.

Chiar dacă aplici crema cu SPF pe toată perioada zilei, nu uita că nu există protecție totală, de aceea este indicat să nu te expui prea mult la soare. De asemenea, nu uita de pălărie, haine deschise la culoare și multă hidratare!

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.