5 idei de mic dejun potrivit pentru întreaga familie

Micul dejun este acel moment al zilei în care toată familia mănâncă rapid, grăbindu-se fie la serviciu, fie la școală sau grădiniță. Totuși, în zilele de weekend e frumos când toți contribuie la pregătirea acestuia și este savurat într-o atmosferă caldă și liniștită. Pentru acele zile în care sunteți toată familia acasă, îți propunem 5 idei de mic dejun simplu, dar delicios și potrivit atât pentru maturi, cât și pentru cei mici.

Omletă cu broccoli și roșii
Această rețetă este probabil cea mai simplă, dar și cea mai rapidă. Sparge ouăle, amestecă-le cu un pic de brânză, câteva felii de roșii și buchețele de broccoli și toarnă compoziția în tavă. Lasă la foc mic, până când oul se încheagă bine. Cu siguranță, toți membrii familiei vor aprecia aceasta omletă.

Tartine cu șuncă, ou și cașcaval
Pentru această rețetă ai nevoie de câteva felii de pâine, șuncă tăiată cubulețe, ouă proaspete și cașcaval ras. Decupează câteva felii de pâine, scoțând cu grijă miezul. Aranjează-le peste feliile întregi, iar în mijloc pune cubulețele de șuncă, și sparge deasupra câte un ou. Dă tartinele la cuptor, la 189 de grade, până se rumenesc. Presară apoi cașcaval și lasă-le în cuptor pentru încă un minut, până se topește cașcavalul.

Pâine prăjită în stil franțuzesc
Este o rețetă simplă, dar delicioasă, pentru care ai nevoie de pâine feliată, lapte și ouă. Într-un bol, bate ouăle cu lapte și un pic de sare. Înmoaie pâinea în acest amestec, apoi pune în tigaia încinsă. Prăjește pe ambele părți, uniform. Scoate-le apoi pe șervețele de hârtie. Înainte de servire, pune peste feliile prăjite fructe proaspete.

Clătite din banane
Pentru această rețetă vei avea nevoie de două banane și două ouă. Bananele bine coapte, pasează-le și toarnă peste ele oul bătut. Amestecă bine, apoi toarnă amestecul obținut în tigaie. Prăjește clătitele pe ambele părți. Servește-le cu fructe proaspete.

Terci de ovăz cu banane și afine
Pune într-un blender o banană, un pic de fulgi de ovăz, câteva afine și un amestec de semințe. Pasează bine, apoi toarnă compoziția într-un bol. Ornamentează cu fructe proaspete.

Sunt câteva rețete simple, dar care vor fi pe placul chiar și a celor mai mofturoși din familie.

Poftă bună!

Foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.