Diferențele de temperatură duc la apariția ridurilor. Vezi soluțiile

Diferențele de temperatură sunt o provocare pentru piele, iar trecerile de la cald la rece duc la apariția ridurilor. 

Din acest motiv, este important să îți respecți rutina de îngrijire a tenului în funcție anotimp. Astfel îți protejezi pielea de efectele negative ale factorilor de mediu și încetinești procesul de îmbătrânire.  

Atunci când trecem de la temperaturile de toamnă la cele scăzute ale iernii, pielea are de suferit. De asemenea, aerul uscat din interior poate grăbi deshidratarea tenului. Dacă ai pielea uscată, toți acești factori vor fi mai accentuați și îți vor afecta tenul, uneori pot duce la complicații ca descuamare, dezechilibrarea barierii naturale a pielii și chiar apariția eczemelor. 

Care sunt soluțiile

Dacă e vorba doar de stresul schimbării de temperatură, trebuie să introduci în rutina ta zilnică elemente cât mai hrănitoare.

Pentru persoanele cu ten uscat specialiștii recomandă introducerea unor creme hrănitoare, cu ingrediente emoliente și ocluzive. Acestea mențin hidratarea în țesuturile cutanate, cum ar fi glicerina, ureea, acidul hialuronic, lanolina și extractul de centella asiatica.

Pentru persoanele cu ten deshidratat, este important să se hidrateze astfel încât să se formeze o barieră naturală a pielii. Ar fi indicat un toner hidratant, cu acid hialuronic, după care o cremă lejeră, dar hidratantă. 

De asemenea, un sfat util atât pentrul persoanele cu ten uscat, cât și pentru cele cu ten deshidratat, este aplicarea mai multor straturi de hidratare, pentru un efect de lungă durată. Așadar, poți folosi un gel de curățare a pielii cu extracte emoliente, care nu elimină complet stratul de sebum și care areun rol protector pentru piele. Poți continua cu un toner hidratant, un serum bogat în peptide, care luptă împotriva îmbătrânirii pielii și la final folosește o cremă hrănitoare. Măștile hidratante la fel face minuni.

În timpul iernii, pentru a preveni uscarea sau deshidratarea tenului, poți folosi un umidificator în camera în care dormi. Astfel poți evita pierderea apei transepidermice pe timpul nopții.

Sursa foto: Goodhousekeeping.com.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.